El PSC aposta per ampliar els incentius econòmics per fomentar l'ús d'energia solar

Els socialistes posen en valor que el nou equip de govern hagi creat un comissionat per l'emergència climàtica

L'energia solar, clau per a la sostenibilitat / Foto: ACN

Política

Publicat el 19/ago/19 per Sergio Morales

El PSC vol afrontar la transició ecològica a través del 'foment de la màxima eficiència dels recursos naturals, les tecnologies menys contaminants i de menor impacte sobre la biodiversitat'. Els socialistes aposten per una ampliació dels incentius econòmics a la rehabilitació d'edificis i habitatges amb criteris d'estalvi i eficiència energètica. A més, volen aprofitar que el govern espanyol hagi eliminat el conegut com a 'impost al sol' per fomentar l'ús de l'energia solar i l'autoconsum.

L'agrupació socialista, que forma part de l'actual equip de govern, també celebra que el nou executiu municipal hagi creat la figura del comissionat per l'Emergència Climàtica, que capitaneja la republicana Alba Gordó. Així, el PSC vol que Sant Cugat aposti clarament per les energies renovables i per la creació d'ocupació 'verda' en tots els sectors per afavorir 'la transició ecològica'.

Així, els socialistes volen fer efectiu el compromís amb aquells que van invertir en renovables abans de 2013 (any en què el PP va prendre el relleu al PSOE a l'executiu espanyol) i que 'es van veure perjudicats per la inseguretat d'un marc regulador que va canviar sense previ avís ni mesura pal·liativa'.

Per al regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, el socialista José Gallardo, aquest plec d'accions ha de ser quelcom 'transversal', que abordi diferents àrees de l'Ajuntament, però que també aconsegueixi la complicitat del teixit empresarial i de la ciutadania. Així, els socialistes confien que s'abarità el cost de l'energia per als consumidors i que, a més, tot plegat tindrà un impacte positiu sobre el medi ambient a la ciutat.

Compromís municipal contra l'emergència climàtica
Al ple de juliol els grups municipals van acordar per unanimitat augmentar el compromís amb la lluita per fer front a l'emergència climàtica i ambiental. Amb l'aprovació de la moció, original de Junts per Sant Cugat, la ciutat es declara en situació d'emergència climàtica i, properament, es crearà una taula de treball participativa per fer-hi front. Tot plegat s'acompanyarà d'una dotació econòmica.


DECLARACIONS

José Gallardo

S'ha de donar un impuls a les energies renovables amb ocupació 'verda'. Ha de ser un esforç transversal, a través de l'administració, la ciutadania i les empreses.

Your browser doesn’t support HTML5 audio