El ple rebutja el trasllat a Sant Cugat d'un sacerdot denunciat per abusos sexuals

S'ha mostrat la màxima solidaritat i suport a les víctimes de pederàstia i pedofília i s'ha condemnat qualsevol tipus d'abús sexual

El Centre Borja / Foto: Google Maps

Política

Publicat el 18/mar/19 per Sergio Morales

La decisió de la congregació dels Jesuïtes per traslladar al Centre Borja de Sant Cugat un sacerdot denunciat per abusos sexuals ha rebut el rebuig del ple municipal. A través d'una moció institucional original d'ERC-MES, tots els regidors han mostrat 'màxima solidaritat i suport' a les víctimes de pederàstia i han condemnat qualsevol tipus d'abús sexual, especialment aquells que afecten infants i adolescents. El text posa el focus sobre l'Església Catòlica, institució a la qual insta a 'no tolerar l'abús sexual a menors' i a 'garantir que els seus espais siguin segurs per a la infància'.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En aquest sentit, la moció rebutja 'la connivència de les altes estructures eclesiàstiques que han encobert i intentat silenciar' aquests casos.

El text insta el Congrés dels Diputats i al Senat per tal que en els delictes d'abús i d'agressió sexual a menors s'amplïi el període de temps de prescripció fins que la víctima faci 30 anys. Els acords aprovats es traslladaran tant al Centre Borja com a les administracions competents.

Dimarts passat, els Jesuïtes decidien que el pare Pere Sala, de 94 anys, fos traslladat a Sant Cugat, al Centre Borja, mentre durés la investigació que l'afecta per una denúncia per abusos sexuals. Aquest sacerdot va ser denunciat el passat 1 de març per presumptament haver abusat sexualment, juntament amb un altre sacerdot ja mort, de dos germans exalumnes del centre barceloní a la dècada dels 80, quan Sala n'era professor i sacerdot.