Pas endavant per a la compra de sis pisos per a lloguer social

El ple possibilita la petició d'un crèdit per fer l'adquisició per tanteig i retracte


  • Comparteix:

Bloc d'habitatges de Promusa / Foto: Lluís Llebot

Bloc d'habitatges de Promusa / Foto: Lluís Llebot

L'Ajuntament fa un nou pas per ampliar el parc d'habitatge públic destinat a lloguer social. Tots els grups, excepte Cs i el PP (vot en contra i abstenció), han autoritzat que l'empresa municipal d'habitatge, Promusa, pugui demanar un crèdit a llarg termini a l'Institut Català de Finances (ICF) de 480.000 euros per finançar part de la compra de sis pisos, exercint el dret de tanteig i retracte. Com que el preu total dels habitatges és de 857.111 euros, Promusa abonarà la diferència que supera els 377.000.

ESCOLTA-HO

Amb aquests 480.000 euros de crèdit, Promusa podrà sufragar 80.000 euros de cadascun dels sis habitatges adquirits que tenen un cost aproximat, per unitat, d'entre 130.000 i 140.000 euros. La diferència, doncs, es cobrirà amb capital de la mateixa Promusa.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha apuntat, com a exemple, les condicions d'una de les operacions previstes: un tipus fix del 3,25% amb l'aplicació de bonificacions del 2% dels interessos subvencionats per la Generalitat. El dret de tanteig i retracte dóna prioritat a l'Ajuntament davant d’un privat en la compra d'un habitatge.

Debat al ple
Grups com ERC-MES, la CUP-PC i el PSC han parlat de la vàlua d'operacions com aquesta per respondre a les emergències habitacionals. El PP també vol cobrir aquestes demandes en habitatge, però s'ha mostrat en desacord amb la gestió que es fa des de Promusa i s'ha abstingut. Més contundent ha estat Cs que, amb el vot contrari, ha afirmat 'no entendre' el rol de Promusa i ha recordat la petició de reprovació de la figura del seu gerent, Lluís Hosta.

L'alcaldessa ha demanat a Cs reconsiderar la seva petició, però els taronges s'hi han negat.




Carles Brugarolas

Estem parlant que aquesta línia de l'ICS té un topall màxim de 80.000. L'endeutament mínim total és de 480.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.