Cs i el PP es queden sols amb el rebuig d'indultar els líders independentistes empresonats


  • Comparteix:

Imatge del banc dels acusats del judici contra el 'procés' / Foto: ACN

Imatge del banc dels acusats del judici contra el 'procés' / Foto: ACN

El ple ha tombat una moció presentada per Cs i el PP que demanava rebutjar la impunitat i l'indult als 'encausats pel cop a la democràcia de Catalunya'. Taronges i populars han demanat a la resta de grups no permetre 'privilegis' i han recordat que, al seu parer, es tracten de 'presumptes responsables d'un cop d'Estat'. La resta de grups no han combregat amb aquest discurs i han acusat Cs i el PP de 'crear crispació i confrontació'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Des de les files de Cs, Múnia Fernández-Jordán ha demanat el suport de la resta de grups polítics per garantir, ha dit, 'el principi d'igualtat davant la llei'. Una qüestió que també ha exposat Álvaro Benejam del PP, que ha esgrimit que 'ningú està per sobre de la llei' i que 'legalitat i legitimitat no es contraposen en democràcia'.

La resta de grups ha mostrat la seva disconformitat amb el text. Els regidors no adscrits Xavier Cortés i Dimitri Defranc han qualificat la moció com 'una de les pitjors abordades fins ara' i com 'un text que ja dona per fet la sentència', respectivament. Des de les files socialistes, Pere Soler ha aclarit que en cap cas el govern espanyol del PSOE ha parlat d'indults i ha vist en la moció un contingut electoralista.

'Hi ha partits que necessiten viure del conflicte', ha reblat el portaveu ecosocialista, Ramon Gutiérrez. En aquest sentit, ha preguntat als proposants si tenen 'algun remei per al conflicte i no només actituds de crispació'. 'La crispació no porta enlloc', ha dit. Un posicionament que també han compartit Ferran Villaseñor, (ERC-MES); Lourdes Llorente (CUP-PC) i Cristina Paraira (PDeCAT-Demòcrates). 'Amb aquesta moció vostès han demostrat una gran falta d'humanitat', ha etzibat Paraira.








Múnia Fernández Jord

Estem davant la discriminació absoluta. Si ets un polític pots cometre delictes i ja t'indultaran.

Xavier Cortés

Els acusats no han pogut gaudir de la seva llibertat individual abans de ser jutjats i parleu de privilegis. Ja entenem que Vox us apreta molt, però de debò creieu que així podreu governar Espanya?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.