El PSC situa l'acord pressupostari del PDeCAT i ERC-MES com a preludi d'un pacte postelectoral

Els socialistes anuncien el vot contrari als comptes que s'aproven aquest divendres


Temes relacionats

Acord entre l'equip de govern i ERC-MES per aprovar els pressupostos ( 5/feb/19)

ERC-MES fa 'un exercici de responsabilitat' per aprovar els comptes, tot i desconfiar del govern ( 5/feb/19)


  • Comparteix:

Vicenç San Francisco i Pere Soler, amb la premsa / Foto: PSC

Vicenç San Francisco i Pere Soler, amb la premsa / Foto: PSC

El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, considera que l'acord entre el PDeCAT-Democràtes i ERC-MES per aprovar els comptes pot obeir a un eventual pacte de govern després de les eleccions de maig. És l'escenari en què es mouen els socialistes, que no entenen la gestació d'un acord després dels reiterats incompliments del govern denunciats pels republicans. El PSC ha anunciat en roda de premsa el vot contrari en el ple de pressupostos d'aquest divendres per tractar-se d'un document poc 'valent' en habitatge, seguretat i mobilitat.

De fet, la intenció del grup serà demanar deixar l'aprovació sobre la taula i funcionar amb pressupostos prorrogats, malgrat que això comprometi les inversions: 'L'apartat d'ordinari ara mateix fa més servei a la ciutat que no pas el nou pressupost acordat'.

I és que el socialista no està content amb el contingut d'un document que obvia els àmbits d'ocupació i salut, i que no és prou ambiciós en seguretat. Un terreny on els socialistes proposaven doblar el nombre d'efectius de la Policia Local, en el marc de les 90 propostes fetes per als comptes.

Soler ha buidat el pap davant els mitjans i ha lamentat que el govern no els hagi contactat per negociar els comptes. L'aliança amb els republicans ha estat qualificada pel socialista de 'broma pesada' i 'de falta de respecte' cap a la ciutadania i ha posat en dubte que els nous pressupostos siguin 'els millors socialment parlant'.




Pere Soler

No entenem aquesta broma d'acord de govern. Està fet en una clau que no és municipal i que no sabem si està aplanant el terreny futurible.

Pere Soler

Creiem que la ciutat sí pot esperar a un nou govern per fer pressupost. Si al final resulta que, sorgit de les urnes, el nou govern són les formacions que acorden el pressupost estan legitimats. Però la ciutadania almenys sabrà quines són les peces de joc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.