El ple acorda convocar la Junta Local de Seguretat de manera immediata


  • Comparteix:

La seguretat ha protagonitzat el ple / Foto: Policia Local

La seguretat ha protagonitzat el ple / Foto: Policia Local

El ple municipal ha acordat convocar de manera immediata la Junta Local de Seguretat. Ho ha fet a partir d'una moció conjunta del PP, el PSC i Cs. La moció insta també a revisar el Pla Local de Seguretat, presentat fa dos anys, per fer front a 'l'augment de robatoris amb força a domicilis'. Tots els grups han votat a favor de la moció excepte en un dels acords, el que insta a revisar el Pla de Seguretat, on CUP-PC i ERC-MES s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha advertit que, segons la llei, la Junta Local de Seguretat s'hauria de reunir 'amb caràcter trimestral', però que fa dos anys que no ho fa. Benejam s'ha referit a les dades de robatoris per justificar la urgència de convocar-la per posar en marxa noves mesures que renovin les polítiques de seguretat 'que no estan donant els resultats que voldríem'.

Álvaro Benejam

Qualsevol solució passa per augmentar els efectius de Policia Local i Mossos d'Esquadra, tant en el nombre total com en la presència al carrer. També per actualitzar el conveni entre Generalitat i Ajuntament que regeix des del 2016 que estableix la col·laboració entre els cossos. Creiem que cal que s'abordin sense esperar que ho autoritzi el conseller.


Tot i la unanimitat del vot, la tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, ha dedicat la seva intervenció a lamentar l'enfocament de la defensa de la moció per part de Benejam i li ha retret que no faci propostes constructives més enllà de més agents. Paraira ha destacat que s'està fent 'molta feina' en aquest sentit, que és un tema 'complex' i que 'ningú té una vareta màgica' per solucionar-lo.

Cristina Paraira

A més de venir i fer mocions de seguretat, a les comissions informatives podria fer propostes. Vull posar sobre la taula que la junta no està convocada, però ja vam dir a la comissió que, si finalment el conseller no ho feia, es convocaria per octubre.


La titular de Seguretat ha posat sobre la taula la necessitat de buscar una unitat d'acció en aquest àmbit i deixar d'actuar 'a cop de moció'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.