Sant Cugat es compromet a 'esprémer' el Fons de Patrimoni del Sòl i Habitatge


  • Comparteix:

Una promoció d'habitatge públic

Una promoció d'habitatge públic

L'Ajuntament posarà al dia el Fons de Patrimoni del Sòl i Habitatge per 'esprémer' totes les seves potencialitats i poder dedicar els seus recursos a habitatge públic. Així ho han acordat per unanimitat tots els grups municipals amb una moció que també estableix més control financer i informatiu d'aquesta eina.

ESCOLTA-HO

Es tracta d'un fons específic que, segons estableix la llei d'Urbanisme, el seu patrimoni només pot ser utilitzat per a l'adquisició i urbanització de sòl destinat a habitatges de protecció pública, a la conservació i rehabilitació dels béns propis del patrimoni o a la construcció de sistemes urbanístics de titularitat pública. Com reconeix la moció, en el cas de Sant Cugat aquest fons s'hauria d'haver nodrit inicialment amb una aportació percentual de totes les operacions privades de promoció immobiliària que es realitzessin a la ciutat.

És per això que l'acord compromet ara l'Ajuntament a actualitzar el fons. En paraules de la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, a 'esprémer' el potencial d'aquesta eina.

Núria Gibert

El que volem és esprémer al màxim la potencialitat que té el fons. Els acords milloren el seguiment de tots els actius i d'allò que poden generar per dedicar-ho a habitatge.


La moció; presentada per la CUP-PC, el PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES; també estableix que tot allò adcrit al fons es destinarà a habitatge públic. A més, incrementa el control sobre les operacions i millora els seus mecanismes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.