El Vallès Occidental afegeix la sostenibilitat en el desenvolupament de la comarca


  • Comparteix:

Foto de família de l'acord / Foto: Consell Comarcal

Foto de família de l'acord / Foto: Consell Comarcal

Les administracions i els principals agents del Vallès Occidental han signat aquest dilluns l'Acord Vallès Circular, una iniciativa pionera amb la qual es comprometen a incorporar la sostenibilitat en el desenvolupament econòmic, social i ambiental. La incorporació dels principis de l'economia circular té com a objectiu que la comarca sigui capdavantera en una transformació econòmica amb la qual es generi riquesa i ocupació de forma simultània a una millora del medi ambient i de la qualitat de vida.

El Vallès Occidental ha dissenyat un full de ruta per garantir un futur més sostenible, amb el compromís de desplegar fórmules creatives d'actuació que enforteixin l'economia local i comarcal. Amb l'Acord Vallès Circular, la comarca subscriu els compromisos de la Fundació Ellen Macarthur: preservar i millorar el capital natural, optimitzar l'ús dels recursos i fomentar l'eficàcia del sistema.

La signatura del document a favor de l'economia circular s'ha celebrat aquest dilluns a Terrassa, a la seu del Consell Comarcal, amb la presència del president d'aquesta institució, Ignasi Giménez; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa.

L'acord forma part de la xarxa Vallès Circular, impulsada l'any passat pel Consell Comarcal amb el suport de la Generalitat. En formen part les principals organitzacions empresarials, els centres tecnològics, les universitats i institucions com el Col·legi d'Enginyers, el Clúster del Packaging i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

La Generalitat destaca la importància de la xarxa Vallès Circular pel gruix d'agents que implica i perquè la considera una 'incubadora' de diversos projectes que es poden desplegar els propers anys per fomentar el desenvolupament sostenible. A àmbit comarcal, a més, el govern aplaudeix que serveixi per assegurar la viabilitat econòmica, territorial i ambiental de projectes en economia circular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.