Entitats de la Floresta signen un pacte per la convivència amb una regulació d'activitats al carrer


  • Comparteix:

Les entitats volen fer de la bona convivència una bandera / Foto: Localpres

Les entitats volen fer de la bona convivència una bandera / Foto: Localpres

El veïnat de la plaça de l'estació, l'Associació de Veïns i Propietaris, el Senglar Cultural, Vermuts florestans, Florestart, el bar La Cantina i el consell de barri han signat aquest dimarts el Pacte per la Convivència de la Floresta. La presidència del consell ha fet una crida a la resta d'entitats i comerços florestans per subscriure aquest compromís 'per fer de la convivència un dels valors a protegir al barri'. El document inclou mesures per regular el desenvolupament d'activitats a l'aire lliure des del punt de vista acústic, d'horaris i de format.

El Pacte per la Convivència de la Floresta creu que l'espai públic 'és un dels béns comuns més preuats a la Floresta' i que requereix d'un compromís col·lectiu. Per això endegarà aspectes com reduir la limitació acústica fixada per llei en els espais que actuen com a caixa de ressonància. També es potenciaran el parc que hi ha als peus del Centre Social i Sanitari (CSS) i les pistes de Can Llobet per repartir les activitats i es reservarà la plaça de Miquel Ros per a propostes de petit format.

Les entitats signants vetllaran per l'acompliment dels límits horaris de les activitats i el Senglar Cultural ubicarà les seves propostes en llocs alternatius a les places del voltant de l'estació. El document inclou millorar les condicions del mercat de paradistes de la plaça de Miquel Ros.

Una comissió farà seguiment de la iniciativa, que demanarà a l'Ajuntament homologar els horaris de les terrasses de la plaça de Josep Playà, una campanya específica per a la convivència amb els gossos i incrementar la neteja a les places centrals, entre d'altres. El fins ara president del consell de barri, Ramon Piqué, ha demanat el suport a l'alcaldessa i ha explicat l'esperit del document.

Ramon Piqué

El valor que té aquest document és que és fruit del consens entre els veïns i les veïnes. Per a nosaltres és un repte fer possible aquest document.


D'altra banda, al consell s'ha sabut que ja és una realitat el projecte Caponera, que ha facilitat el transport a sis estudiants del barri de Cusmaji de Palacagüina (Nicaragua) per poder anar a l'institut. Es tracta d'un tricicle motoritzat, que a la zona es coneix com caponera, finançat amb 1.500 euros del sou de Piqué. L'escola d'on procedien aquests joves està agermanada amb l'escola La Floresta. Sílvia Llompart, que ha presentat el projecte, espera la continuïtat del projecte l'any vinent.

Sílvia Llompart

De moment això dura fins a finals de 2017. De cara al setembre podríem parlar per veure si continuem parlant de cooperació.


La presidència del consell ha notificat l'enviament de 'cartes anònimes intimidatòries i personalitzades' a diversos veïns perquè 'arreglin' les façanes dels seus habitatges. Fonts del consell han explicat a Cugat.cat que les cartes reprovarien l'ocupació indeguda de metres de vorera. Ramon Piqué diu que posarà el cas en coneixement de la policia i que el tema es tractarà a la comissió de seguretat de la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.