Conesa troba 'inadequat' que el govern espanyol busqui interlocutors per al procés fora del govern


  • Comparteix:

Maite Aymerich, Dolors Sabaté, Núria Parlón i Mercè Conesa amb Ferran Mascarell / Foto: Twitter Mercè Conesa

Maite Aymerich, Dolors Sabaté, Núria Parlón i Mercè Conesa amb Ferran Mascarell / Foto: Twitter Mercè Conesa

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat aquest dimecres que sobre el procés n'han de parlar 'els protagonistes' i troba 'inadequat' que el govern espanyol busqui altres interlocutors que no formin part de la Generalitat. Conesa ha fet aquestes declaracions a Madrid en un acte sobre el lideratge de la dona, al Centre Cultural Blanquerna, acompanyada per les alcaldesses de Badalona, Dolors Sabaté; de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, que han compartit el posicionament.

Les quatre responen d'aquesta manera la voluntat del govern espanyol, expressada a través de la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, de trobar interlocutors, per exemple, entre els ajuntaments. 'Inadequat', 'desafortunat' o 'pervers' han estat alguns dels qualificatius que han utilitzat per valorar el plantejament de l’executiu liderat per Mariano Rajoy.

L'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, ho ha considerat un plantejament 'desafortunat' i ha subratllat que per bé que, al seu parer, aquestes declaracions 'no tenen massa sentit' tampoc són 'atzaroses'. Dolors Sabaté, alcaldessa de Badalona, ha qualificat la proposta del govern espanyol de 'perversitat'. Ha recordat que l’executiu de Rajoy 'menysté el municipalisme' i ha lamentat que ara vulgui fer una 'utilització' dels ajuntaments per 'defugir' les seves responsabilitats.

Finalment, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha afirmat que el 'problema' s’ha de resoldre en una relació 'bilateral' que 'fins ara no s’ha produït', i no troba 'adequat' que es vulgui 'ficar al mig' els ajuntaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.