El ple debat aquest dilluns el pressupost municipal de 2017


  • Comparteix:

El ple té lloc el tercer dilluns de cada mes / Foto: Localpres

El ple té lloc el tercer dilluns de cada mes / Foto: Localpres

El ple municipal donarà aquest dilluns el vistiplau al pressupost municipal de l'any vinent, que serà de 132 milions -103 d'ordinari i 20 d'inversió més l'amortització del crèdit- gràcies a l'acord d'estabilitat reeditat per l'equip de govern i ERC-MES. A la sessió, que començarà per darrera vegada a les set de la tarda, també s'aprovarà, a través de mocions institucionals, que Sant Cugat participi en la Setmana Europea de l'Esport i que s'ampliï l'espai social apte per als animals domèstics. A dos quarts de set tindrà lloc l'audiència pública.

En clau urbanística, la sessió plenària debatrà l'aprovació de forma inicial d'un estudi de detall a la zona del Turó de Can Mates perquè la planta de Boehringer pugui créixer. També s'abordarà l'aprovació provisional de la modificació puntual del PGM a l'àmbit del Teatre de La Unió perquè les obres de l'equipament puguin començar el primer semestre de l'any vinent.

Un altre dels punts d'urbanisme serà l'aprovació provisional de la modificació puntual del PGM i planejament vigents als sectors de Can Magí i Torreblanca en relació amb l'àmbit del Centre Borja. També es donaran a conèixer les conclusions de la comissió especial d'avaluació dels processos de licitació i adjudicació d'obra pública als edificis de Rabassaires i a la Guinardera.

La sessió acabarà amb el torn de precs i preguntes de l'oposició a l'equip de govern.

Mocions dels grups municipals
- Convergència, C's i PP defensaran que Sant Cugat s'adhereixi a la campanya de l'Agència Catalana de Consum 'Digues no, les vendes il·legals al carrer estan prohibides'.

- Convergència, la CUP-PC i ERC-MES demanaran que el ple doni suport al referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

- La CUP-PC, ICV-EUiA i ERC-MES proposaran que es millori l'accessibilitat a l'estació de FGC de la Floresta.

- ERC-MES, Convergència i ICV-EUiA presentaran una moció per donar suport a la lluita contra la sida.

- ERC-MES, Convergència i ICV-EUiA defensara que es rebaixi l'IVA als serveis veterinaris.

- ICV-EUiA i ERC-MES portaran una moció de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i la Plataforma Stop Comptadors per aturar la instal·lació dels nous comptadors telegestionables.

- C's i el PP sumaran esforços amb una moció per instar el ministeri de Defensa espanyol a proveir de noves instal·lacions la Policia Nacional espanyola.

- El PP i C's també demanaran que es construeixi un aparcament per als usuaris del CAP de Can Mates.

- El PSC proposarà la creació d'una taula de treball per a la unitat d'acció política sobre el model sanitari municipal.

- El regidor no adscrit presentarà un text per promoure l'oci segur.

- C's demanarà al ple que doni suport a l'elaboració d'un Pla estratègic de subvencions de l'Ajuntament.

-El PSC demanarà que l'Ajuntament s'adhereixi al manifest conjunt de les universitats catalanes per reclamar millores de finançament i rebaixar el cost de les matrícules.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.