L'oposició de Valldoreix frena la pujada d'un 2% per a les retribucions del govern

Sí que ha prosperat l'augment del sou del personal municipal per fer front a la inflació derivada dels conflictes bèl·lics


  • Comparteix:

Un moment de la junta de veïns de setembre, a la sala de plens de la Casa de la Vila de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la junta de veïns de setembre, a la sala de plens de la Casa de la Vila de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

El govern de l'EMD de Valldoreix ha tornat a acusar, un cop més, el fet que és l'oposició qui té la majoria a la junta de veïns. La sessió plenària ordinària d'aquest dijous ho ha posat de manifest amb la proposta de l'executiu d'apujar-se el sou un 2%, que ha quedat rebutjada amb els vots en contra de Junts, PP i Vox. Es tracta d'un increment que es justificava per fer front a la inflació conseqüència de les guerres d'Ucraïna i Orient Pròxim, que sí que s'ha aplicat al personal de l'EMD, amb vots a favor del govern i Junts, l'abstenció dels populars i la negativa de Vox.


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ

Des del govern, el vocal d'Economia, Ramon Segura, ha retret que l'acord amb el qual es va configurar el cartipàs i la dotació (amb l'abstenció de Junts) ja incloïa que els sous dels vocals del govern pujarien de la mateixa manera que ho farien els del personal municipal. Des de l'oposició, el portaveu de Junts, Bernat Gisbert, ha qualificat la proposta d'augment com a "irresponsabilitat bestial" i ha criticat que es plantegi aquest increment, però no de les retribucions de l'oposició. "O tots moros o tots cristians", ha recriminat.

També ha estat crític el vocal portaveu del PP, Carlos Aranguren, que ha recordat que el sou dels càrrecs electes, a diferència del dels treballadors municipals, "no va lligat a cap conveni". Ha qualificat la proposta del govern com "una pujada per la cara". En el mateix sentit s'ha pronunciat el portaveu de Vox, Pablo Baucells, que ha titllat tot plegat d'"irrisori". També ha reflexionat que les guerres d'Ucraïna i Orient Pròxim han afectat tota la ciutadania: "La vida s'ha encarit per a tothom".

Així, el president de l'EMD, Juanjo Cortés, amb dedicació total, seguirà cobrant 49.490 euros. Els tres vicepresidents, amb dedicació del 75%, seguiran cobrant 28.280 euros. El cost total anual del govern de l'EMD és de 134.330 euros. Aquests sous ja van experimentar un augment, aprovat a la junta de veïns de juny.

Llicències urbanístiques

La debilitat del govern (Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP) a la junta de veïns s'ha tornat a posar de manifest amb la moció que Vox, amb el suport de Junts i el PP i la negativa de l'executiu, ha tirat endavant per estudiar les llicències urbanístiques pendents de resolució. Amb el text aprovat, l'EMD haurà de disposar d'una comissió amb els portaveus dels grups municipals per escurçar terminis i posa sobre la taula possibilitat d'externalitzar el servei.

El govern ha presentat esmenes, tot subratllant que bona part del que diu la moció "s'està fent". El vocal de Vialitat, Xavier Humet, ha exposat que en el que va d'any s'ha passat de 18 expedients amb retard a 13, en part gràcies a la contractació d'una empresa externa que fa suport a l'arquitecte municipal. A més, ha explicat que hi ha la possibilitat de reclamar el suport de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). L'objectiu de l'executiu és concedir les llicències urbanístiques en tres mesos.

L'oposició en bloc ha rebutjat les esmenes del govern i ha votat a favor de la moció de Vox.

Mas Fuster

La junta de veïns d'aquest dijous ha donat llum verda a la 13a modificació pressupostària sobre els comptes prorrogats de 2023. Es tracta d'un moviment de 31.849 euros que s'afegiran a la partida del contracte de serveis tècnics per començar a desenvolupar el planejament pendent del barri de Mas Fuster. Són uns diners que s'extreuen de part de les partides del contracte servei programa gestor d'expedients i del rènting de fotocopiadores.

Aquesta modificació sobre els comptes de l'EMD ha prosperat amb els vots a favor del govern, Junts i Vox; el vocal del PP ha optat per l'abstenció.

Antifrau

El govern de l'EMD ha donat compte que l'Oficina Antifrau de Catalunya ha rebutjat les denúncies d'un treballador municipal pels canvis organitzatius interns i pel lliurament d'una llicència d'obres a Mas Fuster. Segons la resolució, després de comprovar la documentació requerida a l'administració descentralitzada, no s'han trobat irregularitats i la denúncia ha quedat arxivada.

Oktoberfest

La vocal de Cultura, Susanna Casta, ha explicat que enguany no se celebrarà l'Oktoberfest. També ha rebutjat els rumors que diuen que és per culpa de l'EMD: "És una mentida tòxica". En tot cas, l'organització d'aquesta iniciativa ja ha explicat a les xarxes socials que enguany no se celebraria, tot i que no ha concretat els motius.

Minut de silenci

La sessió plenària d'aquest dijous ha començat amb un minut de silenci per condemnar els darrers assassinats masclistes que han tingut lloc a Catalunya.


JUNTA DE VEÏNS ORDINÀRIA DE SETEMBRE



AUDIÈNCIA PÚBLICA DE SETEMBRE




Gisbert / Segura

O tots moros o tots cristians. No podem aplicar el que ens interessa perquè governem. El consistori som tots. / Hi ha qui té paraula i a qui li costa complir-la. Hi havia un pacte i ara se'n desdiuen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.