El ple constitueix avui la comissió informativa especial sobre la modificació del PGM a Valldoreix i altres zones


  • Comparteix:

Façana exterior de l'ajuntament / Foto: Localpres

Façana exterior de l'ajuntament / Foto: Localpres

El ple d'aquest dilluns abordarà la constitució de la comissió informativa especial sobre la modificació del Pla General Metropolità (PGM) de Valldoreix i altres zones, a proposta de l'àrea d'Urbanisme arran de les presumptes irregularitats urbanístiques exposades per l'oposició i diverses entitats. Una comissió que, paral·lelament, també està sol·licitada a través de mocions signades per l'oposició i el grup de Convergència, a l'equip de govern. El ple comença a les set del vespre i l'audiència ciutadana té lloc mitja hora abans a l'ajuntament.

La creació d'aquesta comissió arriba després del contenciós-administratiu que han anunciat l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent x Valldoreix, ICV, MES, el PSC, la CUP i Procés Constituent, amb el suport de Mou-te per Valldoreix, ERC, C's i el PP.

Altres mocions
La sessió tractarà la moció conjunta, original d'ERC-MES, ICV-EUiA i la CUP-PC amb C's i el PSC, per a l'elaboració d'un pla municipal per defensar els drets de les persones lesbianes, gais, transexuals i intersexuals. Una altra moció conjunta serà, a proposta d'ERC-MES, la de rebaixar l'IVA en els productes d'higiene femenina i els bolquers, juntament amb Convergència, la CUP-PC, ICV-EUiA i el PSC.

ERC-MES se suma a la idea original de Convergència de rebutjar l'anul·lació per part del Tribunal Constitucional (TC) d'alguns punts de la llei d'emergència social. Una altra moció conjunta és la motivada pel PP, amb el suport de C's, a favor del bilingüisme en les administracions públiques.

En solitari arriba la proposta del PSC per potenciar la participació de les associacions de veïns als consells i òrgans de participació. De la seva banda, la CUP-PC demanarà la creació d'un viver municipal de cooperatives.

Les dues mocions institucionals es presenten a proposta, respectivament, del PP i el PSC. La primera és per donar suport a la gestió de les entitats esportives i la segona, per l'eradicació de l'assetjament escolar.

Altres punts
El ple portarà a aprovació el canvi de nom de la plaça de Sant Antoni per plaça dels Tres Pous; la cessió dels terrenys a la Generalitat perquè comenci a ubicar els barracons de la nova escola, i la dació de compte del programa d'horts urbans.

La sessió plenària també anunciarà la destinació de 500.000 euros més per finançar obres de les escoles bressol municipal, l'escola de música Victòria dels Àngels i l'escola d'art. També es tractarà l'ampliació del supermercat Condis del Mercat Torre Blanca i la gestió del Servei d'Atenció Domiciliària per part de Suara Serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.