L'Observatori d'Habitatge, el registre de lobbies i els acords institucionals, al ple


  • Comparteix:

El ple municipal de Sant Cugat

El ple municipal de Sant Cugat

Els grups municipals donen llum verda aquest dilluns al ple municipal als acords institucionals per crear la Taula pel Benestar Animal, per afavorir el benestar social dels celíacs i per declarar Sant Cugat municipi lliure de paradisos fiscals. A més, els partits debatran propostes sobre els refugiats, Sant Joan, la suspensió de la reforma de la llei de professions de l'esport, la prostitució, el reconeixement de la figura de Cervantes i el copagament per a persones amb discapacitat. La sessió comença a les set de la tarda i també aborda el reglament de creació del Registre Municipal de Grups d'Interès i la constitució de l'Observatori de l'Habitatge.

Les propostes dels grups municipals arrenquen amb ERC-MES, la CUP-PC, C's i ICV-EUiA, que s'uneixen en l'ajuda als refugiats per destinar els recursos previstos per a l'acollida, mentre no arribin, a les entitats humanitàries que treballen als llocs afectats. ERC-MES, Convergència i la CUP-PC també porten de manera conjunta una moció per potenciar la Festa de Sant Joan. A més, Convergència, ERC-MES i el PSC buscaran el rebuig del ple a la suspensió de la reforma de la llei catalana de l'exercici de les professions de l'esport. Convergència i el PSC proposen l'adhesió de Sant Cugat a la xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució.

De la seva banda, el PSC porta una moció per a la retirada de l'ordre de copagament per a les persones amb discapacitat i el PP vol el reconeixement de la figura i obra de Cervantes en el 400 aniversari de la seva mort.

A més, la CUP-PC presentarà una moció per via d'urgència perquè l'Ajuntament mostri el rebuig als requeriments que l'Audiència Nacional espanyola ha enviat als gairebé 300 consistoris que han aprovat una moció de suport a la declaració del Parlament sobre l'inici del procés independentista a Catalunya després dels resultats electorals del 27 de setembre del 2015.

La sessió també servirà per portar a aprovació inicial el reglament de creació i funcionament del Registre Municipal de Grups d'Interès.

En l'àmbit d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, l'equip de govern proposa l'aprovació dos canvis de titularitat dels accessos de la C-16, i la constitució de l'Observatori de l'Habitatge. En l'àrea d'Economia, la sessió abordarà els preus públics per la prestació dels serveis del Patronat Municipal d'Educació per al curs vinent i l'aprovació inicial del pla econòmic financer per al 2016-2017.

El ple municipal té lloc a les set de la tarda a l'ajuntament i mitja hora abans és el torn de la participació ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.