La CUP-PC vol impulsar el cooperativisme local amb la creació d'un viver municipal


  • Comparteix:

La CUP-PC vol dotar la ciutat d'un viver municipal

La CUP-PC vol dotar la ciutat d'un viver municipal

La CUP-PC portarà al proper ple la proposta de crear un viver municipal de cooperatives que doni suport a la creació i consolidació d'empreses d'economia social i local. La coalició considera que el viver és necessari en l'aposta local pel cooperativisme, que s'hauria d'acompanyar d'assessorament, jornades i fires, i d'un espai físic en un edifici municipal.

En els darrers anys Sant Cugat ha donat suport al cooperativisme a través del ple, s'ha adherit a la Xarxa de Municipis per l'economia social i solidària i ha presentat un concurs municipal per a projectes en aquest àmbit. Els cupaires creuen que aquestes iniciatives es poden complementar amb un viver municipal que impulsi aquesta aposta local, tal com explica el regidor de la CUP-PC Ignasi Bea.

Ignasi Bea

La intenció d'aquest viver és tenir un lloc on assessorar-se no només en el moment de la creació de la cooperativa sinó que en qualsevol moment els interessats puguin anar a preguntar.


La moció dels cupaires també advoca per recórrer a les ajudes que podrien beneficiar el viver com els Fons Estatals per a la Inversió Local, els Plans de Cooperació Local i altres subvencions.

El text també troba oportú habilitar espais físics en alguns dels edificis municipals per poder ubicar-hi el viver. Els cupaires demanen, a més, crear la figura d'un assessor expert que acompanyi i doni suport als projectes de les cooperatives.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.