Marta Subirà, nova secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat


  • Comparteix:

Marta Subirà va ocupar diferents càrrecs a l'Ajuntament / Foto: Facebook Marta Subirà

Marta Subirà va ocupar diferents càrrecs a l'Ajuntament / Foto: Facebook Marta Subirà

La santcugatenca Marta Subirà serà la nova secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat després d'ocupar la direcció general de Polítiques Ambientals del govern. La convergent va entrar a la Generalitat el 2011 després de ser tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Territori i Mobilitat a l'Ajuntament, on prèviament havia estat regidora de Comunicació, Serveis Generals i Societat de la Informació.

Subirà ha explicat a Cugat.cat que la seva àrea té l'objectiu de 'positivar' el medi ambient, el qual considera 'un bé intrínsec del país'. De fet, creu que aquesta acció suposa una oportunitat econòmica per 'tenir una economia avançada i moderna'. Finalment, Subirà ha explicat que cal dotar de més transparència i fomentar la participació des de la secretaria.

Marta Subirà

Ens plantegem com a repte el diàleg amb els diferents actors de la societat i amb el tercer sector. Volem dotar la secretaria de més transparència i participació per tractar temes com el canvi climàtic.


Marta Subirà és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, amb l’especialització de Dret Administratiu i Públic de Catalunya. Subirà també ha fet diferents postgraus en Comunicació Corporativa i Institucional a l’Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra, de gestió Pública a Esade i de lideratge en la gestió pública a l’IESE.

La santcugatenca va estrenar-se com a regidora al consistori el 1999 i fins el 2007 va ocupar fins a set àrees de responsabilitat a l'administració local, relacionades amb la comunicació i la societat de la informació, les polítiques d'igualtat i el serveis interns.

Militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) des de 1987 i de Convergència des de 1988. Des de 2008 és la presidenta de la Sectorial de Medi Ambient de Convergència.

Altres santcugatencs que continuen
La nova configuració del govern ha mantingut també Damià Calvet, que compaginarà la direcció general de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) amb la tinència d'alcaldia d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge de l'Ajuntament. Calvet ha afirmat que, una vegada completi els projectes a la Generalitat, el seu objectiu és dedicar-se completament a la tasca del consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.