Les mocions dels grups municipals protagonitzen el primer ple de l'any


  • Comparteix:

El ple municipal en una imatge d'arxiu

El ple municipal en una imatge d'arxiu

El ple debat aquest dilluns les propostes dels grups municipals amb onze mocions, de les quals tres són institucionals. En aquest cas, l'acord permetrà donar suport als pactes de la Cimera pel Clima de París, declarar Sant Cugat municipi lliure de glifosat i instar a la creació d'una biblioteca pública de proximitat per a la Floresta i les Planes. A més, la sessió plenària també aborda la proposta de concessió, a títol pòstum, de la distinció de fill predilecte a mossèn Pere Grau. El ple comença a les set de la tarda a l'ajuntament i mitja hora abans té lloc la sessió de participació ciutadana.

A més de les mocions institucionals, els grups municipals s'hauran de posicionar en les propostes presentades pels partits polítics. ERC-MES, Convergència, la CUP-PC, C's, ICV-EUiA i el PSC s'uneixen per condemnar la transfòbia i expressar el condol per la mort d'Alan Montoliu. També presenten una moció conjunta Convergència, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC de rebuig al model de gestió del servei de menjador en centres públics de la Generalitat. La proposta per elaborar un pla integral per fer de Sant Cugat un municipi sostenible arriba de la mà d'ICV-EUiA, Convergència, ERC-MES i el PSC. A més, ERC-MES, Convergència, CUP-PC i ICV-EUiA volen el posicionament municipal a favor del dret a vot a partir dels 16 anys.

ERC-MES i Convergència instaran a la revisió cadastral local, competència de la direcció del cadastre del ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques espanyol. De la seva banda, el PP i C's proposen el rebuig a qualsevol increment de taxes en el rebut de l'aigua per aquest any. A més, C's porta al ple la limitació dels mandats municipals i un acord per exigir el pagament del deute que la Generalitat té pendent amb l'Ajuntament.

En l'àmbit de Presidència i Serveis Urbans, l'equip de govern porta l'aprovació de l'encàrrec de gestió a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a la convocatòria i licitació de la gestió del Punt Verd de Can Calopa. Tamb es tractarpa l'aprovació de l'expedient de contractació per a l'adjudicació dels serveis de recollida de voluminosos, cartró comercial, fracció vegetal i selectives especials, i els serveis de manteniment i gestió de diversos Punts Verds.

El govern municipal també porta a la sessió plenària la proposta d'expropiació de la finca Cal Castillo i l'aprovació provisional del Pla especial d'assignació d'usos i ordenació dels equipaments del parc del Turó de Can Mates. A més, en l'àmbit d'Urbanisme, es donarà compte d'un informe tècnic sobre l'impacte ambiental del projecte de connexió ferroviària del Centre Operatiu de Rubí de FGC amb el ramal Papiol / Mollet.

L'àrea d'Economia proposa l'aprovació dels preus públics per al 2016 i la resolució del procediment licitatori d'atorgament d'autoritzacions per a la venda no sedentària al mercat de marxants de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.