Les mocions protagonitzen el ple municipal d'octubre

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària

Política

Publicat el 19/oct/15 per Anna González

Les mocions dels grups municipals centraran aquest dilluns el ple municipal, que arrenca a les set de la tarda a l'ajuntament. Els partits debatran diferents propostes vinculades a aspectes com el suport a la prestació Garantia +55, el Pla de Mobilitat Urbana, la difusió de les activitats de les entitats, la gratuïtat del servei d'atenció telefònica de l'Ajuntament i els imputats pel 9N. També passarà pel ple l'activació del Comissionat del Reial Monestir, les ordenances fiscals de l'any vinent i la designació dels presidents dels consells de barri.

La sessió plenària explicitarà amb una moció institucional el suport a la creació de la prestació Garantia +55 impulsada per la UGT de Catalunya. CiU, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC també s'uniran en la creació d'una taula de la mobilitat per a l'aplicació i seguiment del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) i el desplegament de les àrees verda i vermella d'aparcament.

El mateix faran CiU, la CUP-PC, ERC-MES i el PSC en suport a les entitats santcugatenques per a la difusió de les seves activitats a través d'una xarxa de cartelleres.

C's proposa, amb el suport de CiU, una moció perquè el servei d'atenció telefònica de l'Ajuntament passi a ser gratuït o sense cost addicional per a la ciutadania.

De la seva banda, CiU porta a la sessió el suport als imputats pel 9N, el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortega. En aquest mateix àmbit, el PSC presenta una moció per no judicialitzar la política a Catalunya.

La CUP-PC, a instàncies de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), buscarà l'acord per exigir una nova llei reguladora del dret a l'habitatge que garanteixi mesures de mínims per fer front a l'emergència habitacional.

ERC-MES proposa l'adhesió de Sant Cugat a la Xarxa de Ciutats Amigues de la Gent Gran i demana amb una altra moció l'anul·lació de la sentència franquista al president Lluís Companys.

En el cas de C's, també aborda en una moció la seguretat ciutadana a Valldoreix. ICV-EUiA vol que Sant Cugat es declari municipi oposat al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) entre la Unió Europea i els Estats Units.

A més de les mocions dels grups municipals, també es donarà compte del nomenament del Comissionat del Reial Monestir amb l'objectiu de realçar el temple i tot el seu entorn i de la designació dels regidors que exerciran de presidents en els consells de barri.

En l'àmbit d'Urbanisme, l'equip de govern proposa l'aprovació provisional de la modificació puntual del pla parcial del parc de Can Sant Joan que ha de permetre que les empreses Oxigen Salud i Norauto s'instal·lin en unes parcel·les al costat de Leroy Merlin, a la carretera de Rubí.

En l'àmbit d'Economia, el ple porta a aprovació una modificació del pressupost perquè l'Ajuntament disposi d'un suplement de crèdit de 2,2 milions d'euros per avançar i finalitzar partides de millora de voreres -recollides en el Pla d'accessibilitat en l'Eixample Sud- i renovació del clavegueram als torrents de Buscarons i Saladrigues.

També es proposa l'aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs locals per a l'exercici 2016 que ha de permetre abaratir el rebut mitjà de l'IBI un 2% l'any vinent.

El ple municipal comença a les set de la tarda a la sala de plens de l'ajuntament i mitja hora abans té lloc la sessió de participació ciutadana.