En aquest context, el president d'Assadegam, Francesc Lopera, ha demanat un esforç social per trencar amb l'estigmatització que pateixen les persones amb trastorns mentals.
Francesc Lopera
Encara queda molt recorregut. No és el mateix que fa 20 anys però encara hi ha estigmatització i hem de lluitar contra això.
Es tracta d'una visió compartida pel president de l'entitat Suport Salut Mental, Francesc Julio Monrós, que ha reivindicat més consciència social.
Francesc Julio Monrós
No es té consciència a àmbit social de la dificultat d'aquests pacients i en moltes ocasions són estigmatitzats per la seva malaltia.
L'acte ha tingut lloc a la plaça del Rei amb la presència de l'actor i escriptor Damián Alcolea, que pateix un trastorn obsessiu compulsiu (TOC), i de la tinenta d'alcalde de Benestar, Susanna Pellicer.
Segons dades de la Generalitat, l'afectació de malalties mentals s'ha incrementat un 18% a Catalunya en els darrers quatre anys. Sant Cugat tédiverses entitats que treballen en aquest àmbit. A més d'Assadegam i Suport Salut Mental, la ciutat també té un grup de Alcohòlics Anònims, el Taller de Jeroni de Moragas, l'Espai de Lleure per Persones amb Trastorn Mental de l'Ateneu i la Fundació Trastorn Límit de Personalitat de l'Idcsalud de l'Hospital General de Catalunya (HGC).
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.