Sant Cugat es compromet amb la lluita per la igualtat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la manifestació d'enguany del Dia de la Dona

Imatge d'arxiu de la manifestació d'enguany del Dia de la Dona

Sant Cugat s'ha sumat al manifest pel Dia Internacional de les Dones 'El món local mou fitxa', amb el qual administracions i entitats municipalistes expressen el seu compromís amb la lluita per la igualtat. El text, que s'ha llegit aquest dilluns en el ple municipal, reclama garantir els drets bàsics de les dones i avançar en coeducació i la corresponsabilitat entre homes i dones. El PP no hi ha donat suport.

ESCOLTA-HO

L'adhesió al manifest es va aprovar en junta de portaveus amb els vots de suport de tots els grups municipals, excepte el PP, i s'ha donat compte al ple d'aquest dilluns. Els populars consideren que es tracta d'un manifest que no s'ajusta a una declaració de drets de la dona, sinó que agafa elements d'ordre ideològic amb els quals no coincideixen.

El text recorda que la lluita per la igualtat entre homes i dones és una lluita quotidiana i constant que 'encara té molt camí per recórrer'. En aquest sentit, aposta per seguir avançant i consolidar les fites aconseguides en l'espai públic i privat. Per això encoratja a no renunciar als drets que garanteixen les llibertats, com el dret al propi cos, amenaçat per una reforma de la llei de l'avortament finalment aturada.

El manifest també incideix en la situació de les dones en el mercat laboral, que continua estant marcada per la desigualtat i per les dobles jornades, la laboral i la domèstica. 'Cal moure fitxa des de les nostres vides quotidianes', diu el text, que aposta per garantir els drets bàsics de les dones i avançar en coeducació i la corresponsabilitat entre homes i dones. També per impulsar un canvi cultural que porti a establir relacions lliures de violències i de dominació per créixer en igualtat i llibertat.

El manifest ha estat elaborat per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i les diputacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.