9-J: la participació arriba al 53% a Sant Cugat, 17 punts menys respecte al 2019

L'abstenció del 46% torna a la xifra del 2014, ja que el 2019 les eleccions europees van coincidir amb les municipals


  • Comparteix:

Els membres d'una mesa electoral revisen el DNI d'un votant / Foto: Ajuntament

Els membres d'una mesa electoral revisen el DNI d'un votant / Foto: Ajuntament

Poca mobilització de la ciutadania de Sant Cugat en les eleccions europees d'aquest diumenge. La participació ha sigut del 53,64%, un xifra molt inferior a la del 2019 -17 punts menys-, tot i que cal recordar que fa cinc anys els comicis europeus van coincidir amb les eleccions municipals, i això va impulsar el vot. L'abstenció del 46% a la ciutat és una dada del nivell de la de fa 10 anys. La participació a Sant Cugat ha sigut 10 punts per sobre la de Catalunya, i quasi quatre per sobre la dada a Espanya.






Igual que passa amb les eleccions catalanes, la comparació de la participació entre Sant Cugat i la mitjana catalana, els últims anys hi ha una diferència de 10 punts de manera sostinguda.

La participació per hores

La participació ja es preveia baixa des del migdia, quan amb el primer avançament de les 14 h, la xifra ja era 10 punts menor que fa cinc anys. A les 18 h la diferència s'ha ampliat, i amb el tancament de les urnes, la diferència ha crescut fins als 17 punts.



Una jornada tranquil·la

En una atenció als mitjans de comunicació, la tinenta d'alcaldia Cristina Paraira ha celebrat que la jornada ha transcorregut amb normalitat. També ha destacat que no ha estat necessari activar les mesures per mitigar la calor, ja que durant el dia les temperatures han estat suaus. També ha agraït la feina durant la jornada a les persones que han constituït les meses, així com els treballadors municipals que han propiciat el bon funcionament de la cita electoral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.