Diana Riba: 'Ara Repúbliques és el vot que va en contra del règim del 78'

Sant Cugat ha acollit l'acte final de la campanya d'ERC per les eleccions europees


  • Comparteix:

Sant Cugat ha acollit l'acte final de campanya d'ERC per a les eleccions europees / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha acollit l'acte final de campanya d'ERC per a les eleccions europees / Foto: Cugat Mèdia

La llengua, el feminisme i l'autodeterminació han estat els temes clau en l'acte final de la campanya d'ERC per les eleccions europees que ha tingut lloc a Sant Cugat. Tot plegat suposa un trencament amb 'el règim del 78', tal com ha defensat la candidata dels republicans i eurodiputada d'Aliança Lliure Europea (ALE), la santcugatenca Diana Riba. L'acte ha tingut lloc al Celler Modernista i ha comptat amb la presència d'Oriol Junqueras, Tomàs Molina o Laura Vilagrà entre d'altres, així com del tinent d'alcaldia Bernat Picornell o l'exalcaldessa Mireia Ingla. 'És molt emocionant fer el tancament de la campanya des de Sant Cugat', ha admès Riba.

Rememorant com va començar la seva carrera política fa cinc anys, amb el seu marit, Raül Romeva, a presó, Riba ha destacat la força d'ERC per "sobreposar-se a les dificultats". Un fet que, segons diu, s'ha vist reflectit en aquesta campanya. De cara al futur, ha posat de manifest la necessitat de "fer aliances amb les nacions sense estat de l'Estat espanyol". En el seu torn d'intervenció, la santcugatenca ha realçat la feina d'aquests últims anys des d'Europa, especialment en relació amb les dones, les minories i el clima, remarcant que ERC "sap on vol anar".

Per la seva banda, la presidenta de l'ALE, Lorena López de Lacalle, ha posat la mirada especialment en el feminisme. Així, ha realçat la construcció del fòrum de dones de l'ALE el 2020 i ha criticat les esquerres que "deixen de costat les dones oprimides". Remarcant que el món ha canviat molt des del 2019, ha afirmat que l'Europa actual "està construïda com l'Europa dels Estats i no dels pobles". Alhora, ha criticat que no hi hagi una llei electoral única que reguli aquestes eleccions sinó que hi hagi 27 diferents. En clau lingüística, López ha afegit que "cal obrir les institucions a les llengües no estatals" i ha remarcat que "sense Estat propi no comptem per Europa".

En el seu torn de paraula l'Spitzenkandidat de l'ALE i exdiputat al Parlament Europeu, Raül Romeva, ha destacat tres motius pels quals "s'ha de votar ERC" en aquestes eleccions. En primer lloc, ha posat la mirada en les "persones", criticant en aquest sentit ha criticat que "s'està deshumanitzant la política", i ha recalcat que "anar a una llista política avui no és gratis", sinó que "té un preu molt alt". Així mateix, ha recordat que "cal tenir a les institucions europees les persones adequades". En segon lloc, ha posat el focus en els drets i les llibertats, tot desaprovant que es "prohibeixi parlar en un Parlament del dret a l'autodeterminació". No obstant això, en tercer lloc, ha emfatitzat la importància d'Europa destacant que "és de les millors coses que ens han passat". En contradicció, ha reconegut que ara pateix un "dèficit" democràtic.





Diana Riba

Ara Repúbliques és el vot, i ho han explicat molt bé, deixeu-me resumir-ho. És el vot de la gent i és el vot que va en contra del règim del 78. Perquè Ara Repúbliques és el vot al dret a decidir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.