Les dones empresàries santcugatenques s'alien per créixer juntes

La Xarxa de Dones Empresàries i Emprenedores de Sant Cugat (XDESC) i Lean In Barcelona signen un acord de col·laboració

Imatge de la trobada entre la XDESC i Lean in, ahir a Sant Cugat / Foto: Cedida

Economia

Publicat avui, a les 06:00 per Albert Solé

La Xarxa de Dones Empresàries i Emprenedores de Sant Cugat (XDESC) i l'associació Lean In Barcelona han començat a col·laborar per enfortir els llaços i créixer conjuntament. Lean In és una comunitat de dones professionals que va néixer a Silicon Valley el 2007 i s'ha expandit arreu del món. L'objectiu és visibilitzar la dona professional i donar-li una xarxa de suport. L'acord neix arran que Eva Blanco, santcugatenca que presideix el Lean In Barcelona des del 2019, aquest any és sòcia honorífica de la XDESC.

Lean in funciona amb cercles autònoms per temàtiques concretes, i a Barcelona n'hi ha 31. D'aquests, actualment n'hi ha un a Sant Cugat des del 2019 anomenat 'Sant Cugat Moms', en el qual mares expatriades que viuen a Sant Cugat s'ajuden mútuament per conciliar la seva carrera professional amb la maternitat. "Aquí a Sant Cugat hi ha molta gent que ve de fora i és la manera que moltes se sentin acollides a la ciutat", apunta Rosa Feijoo, membre de la junta de la XDESC.

En què consisteix l'acord?

Faran jornades conjuntament que els permetrà arribar a més gent i faran créixer la comunitat de dones empresàries. La Xarxa els cedirà a Lean In el despatx municipal que tenen a l'antic ajuntament de la plaça de Barcelona, i es cediran expertes quan una o altra entitat organitzi alguna xerrada.




DECLARACIONS

Rosa Feijoo

Vam estar parlant i vam decidir fer un acord de col·laboració perquè tenim molts objectius en comú. Les dues associacions el que pretenen és visibilitzar a la dona professional i donar-li una xarxa de suport.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Rosa Feijoo

El tema del cercle és 'Mares treballadores expats'. Aquí a Sant Cugat hi ha molta gent que ve de fora i és la manera que moltes se sentin acollides a la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio