La CNMV obre un expedient sancionador a Gotham i Grifols

L'organisme regulador envia tota la informació del fons baixista a la Fiscalia per possible conducta manipulativa


  • Comparteix:

La façana de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN

La façana de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN

La CNMV ha obert un expedient sancionador a Gotham, General Industrial Partners LLP (GIP) i a la multinacional catalana amb seu a Sant Cugat, Grifols per infraccions 'molt greus'. L'organisme veu a Grifols una 'possible infracció continuada molt greu' de l'article 282.1.b) de l'LMSVI per subministrar dades 'inexactes o no veraces' o que no contenien 'aspectes rellevants' en els informes anuals financers consolidats dels darrers anys.

L'organisme es refereix, en concret, als exercicis del 2021, 2022 i 2023 i a la informació financera consolidada del primer semestre del mateix 2023.

A més, també cita una possible infracció "continuada greu" de la multinacional farmacèutica per la inclusió en els informes de gestió d'aquests tres anys i primer semestre del 2023 d'informació "no veraç o enganyosa" sobre el mètode de càlcul d'algunes mesures alternatives de rendiment (APM), segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors en un comunicat.

Minuts després de la publicació del comunicat de la CNMV, Grifols ha emès un comunicat al mateix òrgan regulador confirmant que se li ha obert l'expedient sancionador i que si al final se li imposa una multa per les incidències reportades aquesta no serà superior a un milió d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.