El BBVA qualifica 'd'escenari remot' que l'opa al Sabadell falli

Segons el conseller delegat del BBVA, les oficines del Banc Sabadell a Sant Cugat continuaran funcionant després de l'operació


  • Comparteix:

Exterior de la seu de Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Exterior de la seu de Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El BBVA està convençut que l'opa al Banc Sabadell s'acabarà formalitzant malgrat les reticències expressades pel govern espanyol i pels dirigents del banc vallesà, amb seu a Sant Cugat. '[Que no es produeixi la fusió] és un escenari remot', ha apuntat aquest dimecres el conseller delegat del BBVA, Onur Genç, durant la roda de premsa de presentació de resultats. En aquest sentit, el directiu turc ha defensat que, per l'entitat basca, 'no hi ha necessitat ni intenció de millorar l'oferta' i ha sostingut que l'operació és 'positiva' tant per l'Estat com per les dues empreses. 'És una transacció de creixement, no de costos', ha apuntat Genç, reiterant que la fusió és una mostra de 'l'aposta per les pimes' que vol impulsar el BBVA. Genç també ha assegurat que el centre operatiu del Sabadell a Sant Cugat es mantindrà.


En una presentació pràcticament monopolitzada per preguntes sobre l'opa, el conseller delegat ha insistit que la compra té com a objectiu "fer créixer la franquícia del Sabadell". Al mateix temps, ha subratllat que l'oferta presentada generarà guanys significatius pels accionistes del Sabadell, recordant que el benefici per acció de cada titular del banc català serà un 27% superior respecte a un escenari sense compra (segons els càlculs del BBVA). "El valor afegit és molt més alt que en altres operacions", ha destacat Genç.

"Estem convençuts que és una oferta extraordinàriament atractiva pels accionistes del Sabadell", ha afegit, mentre ha apuntat que el procés per tancar l'opa avança "de manera positiva i segons el previst".

Dubtes sobre competència

Davant dels possibles problemes de competència que han alertat diverses organitzacions empresarials sobre una eventual fusió, Genç ha recordat que l'entitat resultant continuaria per darrere de CaixaBank en quota de mercat a l'Estat, després que aquesta absorbís Bankia. "No serem l'agent més gran, tindríem un 22% de quota", ha manifestat.

La xifra és especialment rellevant, ja que la Comissió Europea inicia inspeccions sobre fusions quan la suma de dues entitats supera el 25% de quota de mercat o quan l'entitat adquirida gaudeix d'una quota de mercat del 10%, dues condicions que en aquesta operació no es donen.

Al mateix temps, Genç s'ha mostrat convençut que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) no cedirà a pressions externes i avaluarà l'operació "seguint una clara metodologia". "Nosaltres respectem la CNMC; [...] les institucions a Espanya gaudeixen d'un gran respecte, i la CNMC és una d'elles", ha apuntat.

Afectació sobre la plantilla

Coincidint amb la presentació dels resultats, el BBVA ha donat a conèixer aquest dimecres que l'estalvi derivat de la fusió se situaria en els 850 milions d'euros durant els pròxims tres anys, 300 dels quals correspondrien al personal.

Sobre aquesta qüestió, Genç ha argumentat que l'impacte és inferior al d'altres operacions similars perquè tant el Banc Sabadell com el BBVA ja han dut a termes processos de reestructuració al llarg dels últims anys.

Tot i que el dirigent turc no ha detallat el nombre de treballadors afectats, sí que ha assegurat que qualsevol afectació per a la plantilla es discutirà amb els sindicats. En paral·lel, ha assegurat que mantindrà el centre operatiu del Sabadell a Sant Cugat i els centres de dades del banc català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.