El document enviat a la CNMV confirma que el BBVA tira endavant una OPA "dirigida a la totalitat de les accions" emeses pel Banc Sabadell, 5.440 milions, de 0,125 euros de valor nominal cadascuna, representatives del 100% del capital.
El president del BBVA, Carlos Torres, insisteix que l’oferta és "extraordinàriament atractiva" i apunta que, en cas de produir-se l’absorció, suposaria "una capacitats addicional de concessió de crèdit de 5.000 milions a l’any a Espanya". A la vegada, donarà lloc a un "dels millors bancs europeus", amb un quota de préstecs al voltant del 22% a l'Estat (14,8% BBVA i 8,1% Banc Sabadell).
El banc detalla que els accionistes del Sabadell tindran un 16% de participació de l'entitat resultat. També informa que se’n beneficiaran els del BBVA amb un millora sobre el 3,5% un cop es facin els estalvis associats i recorda que "seguirà compromès" en distribuir qualsevol excés de capital per sobre del de 12%.
Cronologia
El BBVA va informar el 30 d'abril que volia "iniciar negociacions per explorar una possible fusió entre ambdues entitats". L'endemà, el banc basc va detallar que oferia una acció de nova emissió per 4,83, una prima del 30% respecte al tancament de la borsa del 29 d'abril, i proposava una doble seu corporativa, mantenint la seu de Sant Cugat i el "compromís total amb Catalunya".Aquest dilluns el Banc Sabadell va rebutjar l'oferta del BBVA, després de celebrar un consell d'administració. L'entitat que presideix Oliu va justificar-ho perquè "infravalora significativament" el projecte i les perspectives de creixement com a entitat independent.
Dimecres, es va fer pública una carta en què el president del BBVA, Carlos Torres, advertia al Sabadell que no faria una segona oferta per adquirir l'entitat en considerar que no hi havia "espai per millorar" l'oferta.
L'escrit, que Torres va enviar al seu homòleg del Sabadell, Josep Oliu, el passat 5 de maig remarcava que s'havia "esgotat" tot el marge que disposava amb la prima del 30% de l'acció del 29 d'abril.
Just l'endemà, el BBVA ha optat per una opció més agressiva, presentant una OPA hostil que no es veia al sector bancari de l'Estat espanyol des dels anys 80.
L'operació d'absorció requereix de les autoritzacions pertinents de les autoritats.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.