D'aquesta manera, tant el BBVA com el Banc Sabadell han confirmat la informació que publicava aquest migdia Sky News, on s'assegurava que els dos bancs es trobaven en una fase inicial de les negociacions per una possible fusió.
El 2020 les dues entitats també van protagonitzar una negociació per a una eventual fusió però es va acabar descartar per manca d'acord després de dues setmanes de converses. Les negociacions es van trencar a finals de novembre i van durar dues setmanes. En aquells 15 dies, es va iniciar un procés de revisió d'actiu ('due diligence') amb assessors externs per avaluar la fusió.
Quan es van trencar les negociacions, el Sabadell va explicar que el seu nou pla de negoci es basaria en "reforçar el mercat domèstic" per incrementar l'eficiència en l'ús del capital i "augmentar la rendibilitat i la creació de valor pels accionistes". Poques setmanes després, es va concretar la sortida de l'aleshores conseller delegat i actual president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, que va ser substituït per l'actual conseller delegat, César González Bueno.
Precisament, fa menys d'un mes en la tradicional trobada dels directius del Sabadell amb la premsa, el president de l'entitat vallesana, Josep Oliu, va descartar fusions amb altres entitats bancaries. "No hi ha res de res", va dir a principis d'abril amb motiu de la Junta General d'Accionistes celebrada a Alacant. Actualment, l'entitat disposa de 1.414 oficines i 19.213 empleats.
Al 2020, l'interès del BBVA va coincidir amb la venda de la seva filial als Estats Units per 8.500 milions d'euros i disposava "d'una gran flexibilitat estratègica per invertir als mercats"; segons va explicar l'entitat basca.
La notícia de la possible l'estudi de la fusió entre les dues entitats arriba després de la publicació recent dels resultats del primer trimestre. El BBVA, que va comunicar els seus resultats aquest mateix dilluns, va presentar uns beneficis de 2.200 milions d'euros entre el gener i el març, un 19,1% més que el mateix període del 2023.
Pel que fa el Banc Sabadell, va informar dijous passat que va obtenir uns beneficis de 308 milions d'euros durant el primer trimestre, és a dir, un 50,4% més que en el mateix període de l'any passat.
A la borsa, el BBVA té una capitalització superior als 60.000 milions d'euros mentre que el Banc Sabadell supera lleugerament els 10.000 milions d'euros.
Comunicat de CCOO
Les seccions sindicals de CCOO d'ambdues entitats han reclamat que si cristal·litza la fusió aquesta es faci "amb totes les garanties per a la plantilla". En un contetx de bonança econòmica per a les dues entitats bancàries, per al sindicat "és imprescindible que s'articuli un acord laboral que protegeixi les condicions laborals i l'ocupació de les dues plantilles".A la seu de la B-30, a Sant Cugat, Banc Sabadell té 1.870 treballadors i treballadores. A aquesta dada cal afegir els 31 empleats de les 4 oficines que el banc té al municipi.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.