Ajuntament i Cecot oficien l'aliança per la transició energètica de les empreses de Sant Cugat

L'objectiu és incentivar les instal·lacions fotovoltaiques com a primer pas per fomentar un canvi de model energètic del teixit empresarial


Temes relacionats

Sant Cugat se suma al projecte de renovació energètica 'Vallès Solar' (18/mar/21)


  • Comparteix:

Representants de la Cecot i de l'Ajuntament de Sant Cugat han presentat l'acord / Foto: Cugat Mèdia

Representants de la Cecot i de l'Ajuntament de Sant Cugat han presentat l'acord / Foto: Cugat Mèdia

La Cecot i l'Ajuntament de Sant Cugat han signat un conveni per fomentar la transició energètica del teixit empresarial de la ciutat i activar un canvi de model a través de la col·laboració publicoprivada que passa, asseguren les institucions, per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum com a primer pas. En concret, el projecte 'Vallès Solar' pretén instal·lar un milió de metres quadrats de plaques en cobertes d'empreses i naus de polígons de la comarca.

L'acord, que ja es va anunciar a Terrassa fa uns mesos, s'ha oficialitzat aquest dimecres al Claustre del Monestir de Sant Cugat en un acte que ha comptat amb representants de la patronal catalana i de l'Ajuntament, així com d'empreses de la ciutat. Entre ells el president de Cecot, Antoni Abad, que ha valorat el conveni que, explica, no només és beneficiós per al medi ambient, sinó també per a les empreses, amb rendiment econòmic molt ràpid i una major independència energètica. Un pas que han de fer amb "cap i cor" per, a més de ser més ecològic, ser també més econòmic. La patronal aposta per treballar per a les "comunitats energètiques" i per un model compartit per implicar àrees empresarials senceres.

Abad explica que entomen el "repte amb il·lusió" perquè hi creuen i ha posat en valor la cooperació i la col·laboració també amb les administracions. Un concepte que també ha fet servir l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha posat èmfasi en el fet d'"anar de la mà" amb les empreses i el sector privat i ha reafirmat el compromís de Sant Cugat amb la lluita contra l'emergència climàtica. Posar el "gra de sorra" per apostar, amb aquesta transició, pel canvi d'hàbits i rutines, també en el teixit econòmic.

A través de l'oficina d'energies renovables de Cecot, la patronal anima i assessora les empreses i, en especial, les pimes per a què transitin cap a aquest nou model energètic. Un servei gratuït que inclou l'estudi i l'anàlisi; l'homologació de les proveïdores i instal·ladores; i a més, l'assessorament i l'acompanyament en les bonificacions i el finançament.

L'acte ha comptat amb la presència de, a més de l'alcaldessa, de la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila; i la regidora de Sostenibilitat i comissionada per a l'emergència climàtica, Alba Gordó. Per part de la Cecot, a banda del president, hi ha assistit el seu secretari general, Oriol Alba, i el responsable de l'Oficina per a la Transició Energètica, Josep Casas.




Antoni Abad

Sabem cap a on anem i aquí s'alineen cap i cor. La sensibilitat mediambiental en aquestes inversions i projecte de transició que, a més, fan que et surti el kW molt més barat i te l'autogeneris, a més de l'objectiu addicional de crear comunitats energètiques.

Mireia Ingla

Aquesta és una prioritat però és veritat que encara estem lluny. Amb la simplificació administrativa, la de posar-ho fàcil a particulars i empreses, l'autoconsum. El repte compartit i la necessitat de treballar alhora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.