Respostes sobre el Brexit per a les empreses

MailBoxes Etc organitza aquest dijous una jornada per parlar dels efectes de la sortida del Regne Unit de la UE


  • Comparteix:

Boris Johnson / Foto: ACN - Reuters

Boris Johnson / Foto: ACN - Reuters

El Brexit és el centre de la política internacional dels últims mesos i les empreses necessiten certeses per afrontar el futur. Aquest dijous, a partir de dos quarts de deu del matí, la jornada organitzada per Mail Boxes Etc intentarà resoldre alguns d'aquests dubtes amb l'ajuda del director general d'Appsesor, Albert García, formador i consultor especialista en comerç internacional. La trobada també intentarà resoldre els dubtes sobre com enviar mostres comercials sense trobar-se amb traves a les duanes. L'acte es farà a la Casa de Cultura.

ESCOLTA-HO

El 'Sant Cugat a fons' d'aquesta setmana ha parlat amb García per saber alguns dels reptes als quals s'hauran d'afrontar les empreses en el nou context internacional. De moment, això sí, no se'ls pot oferir massa certeses, perquè no s'ha resolt encara quines seran les relacions entre el Regne Unit i la Unió Europea i caldrà estar pendents de si finalment hi ha o no un tractat de lliure comerç. García ha assenyalat que, en el pitjor dels casos, s'hauria d'actuar com amb altres països amb qui es té una relació intensa però sense tractat de lliure comerç, com Suïssa.

El programa ha aprofitat la trucada a García per parlar amb un santcugatenc que viu des de fa anys a Londres. Ignacio Corbera, soci responsable de l'oficina a la capital britànica del bufet Garrigues-Walker, assegura que, de moment, no s'han produït grans canvis al dia a dia de les persones que viuen al Regne Unit i que la City de Londres, un dels grans centres financers mundials, es troba expectant. Això sí, des del seu punt de vista personal Corbera afirma que la societat britànica està 'polaritzada' i que a partir de l'1 de gener de l'any que ve és quan se'n començaran a notar les conseqüències.

Uns efectes que es notaran sobretot en l'entrada d'estrangers amb rendes de menys de 30.000 lliures anuals, que tindran la residència vetada. Molts dels qui ara treballen en feines qualificades van començar en llocs mal pagats, ha explicat Corbera, que es mostra preocupat per la pèrdua de potencial professional que pot suposar aquest tancament. De la mateixa manera, creu que no es poden treure conclusions de les últimes eleccions britàniques, guanyades còmodament pel conservador i 'brexiter' Boris Johnson, ja que una part dels seus votants van optar per ell perquè el candidat laborista, Jeremy Corbyn, era 'inelegible' per optar per unes polítiques massa d'esquerres.


Ignacio Corbera

La classe mitjana anglesa no pot comprendre Corbyn i amb el Brexit es va produir un còctel molt perillós, per això va guanyar Johnson. Crec que els anglesos no són conscients de les conseqüències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.