La Cambra de Terrassa i l'Ajuntament s'uneixen de nou per impulsar la internacionalització

El conveni s'ha presentat aquest divendres

Economia

Publicat el 9/feb/18 per Anna González

La Cambra de Terrassa i l'Ajuntament han renovat el conveni de col·laboració que mantenen des de fa tres anys, enguany enfocat a donar impuls a l'emprenedoria i la internacionalització de les empreses. Aquest any, l'entitat cameral centrarŕ la seva atenció en l'assessorament i informació sobre com obrir-se a nous mercats, mentre que el consistori assumirŕ l'atenció en matčria de constitució d'empreses. Durant l'any passat, el servei de suport a l'emprenedoria va atendre unes 300 persones, fet que es va traduir en la posada en marxa de gairebé un centenar d'empreses.

Aquest servei s'articula a través del Punt d'Atenció a l'Emprenedor, que ofereix informació, assessorament i formació als emprenedors. Pel director gerent de la Cambra de Terrassa, Josep Prats, Sant Cugat ofereix un bon entorn per a l'emprenedoria, fet que es manifesta en el nombre d'empreses constituďdes, el 35% dels emprenedors atesos, i en un alt índex de supervivčncia.

Josep Prats

Aquestes 300 persones suposen 96 empreses creades. Aixň és una rŕtio molt alta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De les prop de 300 persones ateses, el 55% són dones i el 34% estŕ entre els 40 i 50 anys. Enguany, la col·laboració entre les dues institucions fa un pas més i posarŕ el focus en la internacionalització, com ha explicat la tinent d'alcalde de Promoció Econňmica, Joana Barbany.

Joana Barbany

Per lligar-ho als nostres plans estratčgics ara oferim servei d'internacionalització a través de la Cambra i el Punt d'Atenció a l'Emprenedor el faran els nostres treballadors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per aquest servei, l'Ajuntament inverteix 49.500 euros.