Es modifica el programa de la Festa Major per la pluja

Els Bastoners de Sant Cugat sota la pluja

Cultura

Publicat el 1/jul/12 per Anna González

La pluja ha fet acte de presència el darrer dia de Festa Major, fet que ha obligat a cancel·lar o modificar algunes activitats previstes per aquest diumenge. Les propostes de l'Espai Arreu d'aquest matí s'han anul·lat, així com el Racó Infantil, i la Festa del Cel s'ha hagut d'aturar. Tot i així, de moment, les propostes previstes per a la tarda es preparen per fer front a la pluja. És el cas dels Gausacs, que traslladaran l'actuació al pavelló municipal per evitar la pluja i de les puntes de coixí que passen a la plaça del Rei.

Tot i la pluja, les entitats no volen renunciar a acabar de gaudir de la festa grossa. És el cas dels Bastoners de Sant Cugat, que han mantingut la seva Matinada Bastonera a la plaça d'Octavià sota la pluja, on han ofert una actuació improvisada. Després, però, els Bastoners han traslladat l'activitat a la seu de La Unió.

Els participants dels Concurs d'Arrossos, previst a la una de la tarda a la plaça de Barcelona -La Taverna, també ha mirat el cel. L'activitat s'ha desenvolupat finalment amb 85 grups participants i unes 1.800 persones.

L'organització decidirà a primera hora de la tarda i en funció de la pluja la continuïtat d'activitats com l'Esport al Carrer i el concert de Final de Festa. De moment, les puntes de coixí i el tast de 'migas' s'han traslladat a la plaça del Rei.

La direcció general de Protecció Civil ha activat la prealerta del Pla d'Inundacions (Inuncat) pel risc de pluja intensa a la comarca. S'esperen en les properes hores xàfecs que poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. A més, el vent pot bufar ratxejat.