La guanyadora del 1r Premi d'Assaig Jove 'Pensar més' - Memorial Gabriel Ferrater, gairebé dos anys esperant a cobrar el guardó

L'Ajuntament s'ha compromès a lliurar el premi del guardó, 6.000 euros, aquest setembre com a molt tard


Temes relacionats

Míriam Ruíz-Ruano guanya el primer premi 'Pensar Més' d'assaig jove memorial Gabriel Ferrater (28/set/22)


  • Comparteix:

Míriam Ruiz-Ruano Rísquez (la tercera per la dreta), guanyadora del 1r Premi d'Assaig Jove 'Pensar més'  / Foto: Cugat Mèdia

Míriam Ruiz-Ruano Rísquez (la tercera per la dreta), guanyadora del 1r Premi d'Assaig Jove 'Pensar més' / Foto: Cugat Mèdia

Míriam Ruiz-Ruano va ser la primera guanyadora del 1r Premi d'Assaig Jove 'Pensar més' - Memorial Gabriel Ferrater, convocat el 2022 per l'Ajuntament, l'Associació Gabriel Ferrater i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). De fet, és l'única persona que té aquest reconeixement, ja que la convocatòria de l'any passat va quedar deserta. El lliurament del guardó es va fer públic el setembre de fa dos anys, però Ruiz-Ruano encara no ha rebut ni un cèntim del premi en metàl·lic, dotat de 6.000 euros aportats pel consistori. L'autora ha explicat a Cugat Mèdia que s'havia plantejat engegar un contenciós, però des de l'Ajuntament, segons ha pogut saber aquest mitjà, aquest dilluns s'han compromès a què el pagament estigui fet aquest setembre com a molt tard, autoritzat via decret.

El problema de tot plegat rau en el fet que el consistori no va publicar al butlletí oficial corresponent de 2022 la informació sobre el lliurament i posterior cobrament del premi. Un error de forma que, d'altra banda, no ha interferit en l'altra branca que conformava el guardó: la publicació del llibre premiat al Servei de Publicacions de la UAB, en la col·lecció 'Pensar més', i que fins i tot es va presentar el maig de l'any passat a la llibreria La Salvatge.

Danys i perjudicis

Davant d'aquesta situació, recentment l'advocada de Ruiz-Ruano havia anunciat a l'Ajuntament que si es negava a fer el pagament interposarien una denúncia per danys i perjudicis. Amb el compromís que el pagament es farà properament, aquest advertiment queda al calaix. La queixa també s'havia elevat a la Sindicatura de Greuges de Catalunya que, malgrat haver requerit la informació corresponent al consistori, encara no l'hauria rebut.

Ruiz-Ruano també ha explicat que, a l'abril, l'Ajuntament li va proposar una trobada amb l'alcalde per abordar el tema. "No vull una reunió, sinó la validació del tràmit", reclamava en declaracions a Cugat Mèdia.


Míriam Ruiz-Ruano

Ha sortit publicat als mitjans i s'ha presentat, amb representants de l'Ajuntament. Ara em diuen que per un tecnicisme formal no em pagaran. Em sembla de mala praxi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.