El segon Premi de Pintura de Petit Format homenatjarà l'artista Revello de Toro

Cultura

Publicat el 20/feb/07 per Nacho Vazquez

El segon Premi de Pintura de Petit Format homenatjarà el retratista oficial de la Casa Reial espanyola, Revello de Toro. Aquesta és la principal novetat de la convocatòria del guardó, organitzat per l'Ajuntament i Autocugat, i comissariat per Lluís Ribas.

El Premi té, com en la primera edició, vocació internacional i està adreçat a artistes de qualsevol nacionalitat que hauran de passar un procés de selecció previ. Tota la documentació per prendre part en aquesta primera fase s'haurà de presentar del 16 al 25 d'abril de 2007 a l'Oficina d'Atenció Ciutadà de l'Ajuntament.

Feta la selecció, del 28 d'abril al 6 de maig els artistes presentaran l'obra de destinada a optar al premi a la Casa de Cultura. El veredicte es coneixerà el dia 19 de maig i en el mateix acte s'entregaran les cinc medalles d'honor a la resta d'artistes premiats, una de les altres novetats d'aquest certamen.

Escoltem Lluís Ribas.

Lluís Ribas

Donarem unes medalles d'honor, que ja és un premi perquè l'organització després podrà comprar els quadres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El jurat d'aquesta segona edició el formaran: la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé; el gerent d'Autocugat, Josep Maria Negre; el crític d'art, Josep Maria Cadena; el periodista, Claudi Pujades; el galerista, Ramon Maragall; el primer guanyador del premi, Raimón Sunyer i el comissari del premi, Lluís Ribas. L'artista Revello de Toro formarà part del jurat com a homenatge a la seva carrera.

Així ho ha explicat Lluís Ribas.

Lluís Ribas

Com a novetat al jurat hem posat a un artista que té una trajectòria molt llarga i important com és el Revello de Toro.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb les obres seleccionades, es farà una exposició al claustre del Monestir entre el 16 de maig i el 10 de juny. També s'editarà un catàleg de l'exposició amb totes les obres seleccionades.