L'artista i productor colombià Andrés Alcaraz presenta 'Parce', el seu darrer senzill que parla de la recerca obsessiva de l'amor

Alcaraz fa tres anys que va traslladar el seu estudi a Sant Cugat


  • Comparteix:

Andrés Alcaraz a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Andrés Alcaraz a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'artista colombià Andrés Alcaraz, sota el nom 'Alcarabanda', ha publicat el seu darrer single de títol 'Parce'. La lletra de la cançó parla sobre 'aquella necessitat obsessiva que tenim per trobar l'amor, i com quan l'aconseguim no sabem què fer amb ell'. El músic va arribar a Catalunya fa vint anys i després de passar-ne molt a Barcelona, fa tres que va decidir traslladar la seva residència, la seva família i el seu estudi a Sant Cugat. Alcaraz ha treballat com a compositor per a artistes com Juan Magán, Henry Méndez, Malú, Inna i Sergio Dalma.

ESCOLTA-HO

L'artista colombià, en una entrevista a Ràdio Sant Cugat, ha explicat com pocs anys després d'iniciar la seva carrera musical a Colòmbia va decidir, junt amb un amic, venir a Barcelona per intentar fer-se un lloc a la indústria musical: "Aconseguim venir amb un visat d'estudiants, dues guitarres, un munt de somnis i un munt de pors". La intenció inicial era que 'Alcarabanda' donés a conèixer la seva música, i per això, tal com explica l'Andrés: "Vam començar a tocar i a tocar en tots llocs. A part de fer música al carrer i a tots llocs, també vam començar a tocar portes i mostrar les nostres gravacions".

Una de les primeres portes que es va obrir no va ser la que esperaven: "Ens diuen, ens agrada molt el que feu, però sou colombians, no feu rock. Feu reggaeton". Tot i descartar l'oferta en primera instància, el seu soci i amic Diego Vanegas, el convenç. Això és l'any 2008 i aquella cançó que se'ls encarrega escriure ('Yo soy tu gatita', de la Factoria) es converteix en el primer tema de reggaeton en arribar al Top 1 a Espanya.

A partir de llavors, l'Andrés i el Diego munten el seu propi estudi 'Cuarto Estudio'. Per l'estudi han passat artistes internacionals com Juan Magán, Inna o Henry Méndez i han sortit algunes de les cançons més escoltades a l'estat espanyol com 'Te voy a esperar', que fou banda sonora del film d'animació Tadeu Jones. Cuarto Estudio també està darrere del canal de YouTube 'tinaytinmusica' que compta amb més d'un milió de subscriptors i on es dediquen a produir cançons infantils.









Andrés Alcaraz

La cançó es diu 'Parce' perquè a Colòmbia ho utilitzem com a crossa. No obstant això, la cançó parla d'aquesta manera obsessiva en la qual tots busquem l'amor, però quan el trobem no sabem què fer amb ell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.