Els Gausacs aspiren a fer la millor actuació dels darrers sis anys al Concurs de Castells

La colla té el 7 de 8 i 2 el 8 amb folre com a grans objectius


  • Comparteix:

7 de 8 dels Gausacs al Concurs de Castells de 2016 / Foto: Castellers de Sant Cugat

7 de 8 dels Gausacs al Concurs de Castells de 2016 / Foto: Castellers de Sant Cugat

Els Castellers de Sant Cugat afronten una actuació de màxims, aquest dissabte a Tarragona al Concurs de Castells. Així, ultimen els assajos per poder-hi portar el 7 de 8 i 2 el 8 amb folre, castells que no descarreguen des del 2016 i 2017, respectivament. El dos folrat, de fet, ja el van intentar per Festa Major però sense èxit. En cas de completar tres castells de vuit, es convertiria en la millor actuació dels darrers sis anys.

L'assaig d'aquest divendres acabarà de determinar el programa dels Gausacs i si porten tots dos castells a plaça o se'n reserven algun per a més endavant. Un dels reptes que han tingut, a més, ha sigut el d'afrontar aquests castells amb una gran renovació de castellers des de la pandèmia. "Ens ha entrat moltíssima gent i estem especialment centrant-nos en aquesta formació", explica el cap de colla, Santi Pie.

Un altre castell que es preveu que intentin és el 3 de 8, encara que aquest els va quedar en carregat a Valldoreix el 15 de setembre. "Era una cosa que a la tècnica no esperàvem gaire", exposa Pie, que afegeix que la caiguda els ha fet estancar-se psicològicament.

Un fet a tenir en compte al Concurs, alhora, són els nervis que es viuen, fruit de la gran expectació que genera el certamen. El cap de colla comenta que "la plaça és diferent, l'ambient és molt diferent, el soroll és molt diferent i hi ha coses que poden imposar més o menys".

Per altra banda, la cita també permet arrossegar un gran nombre de castellers i amistats. S'espera que aquest dissabte desplacin a Tarragona més de 300 persones. "És una oportunitat per fer-nos veure i atraure gent", assegura Pie.

Després del Concurs, als Gausacs encara els quedarà un mes de temporada on tenen, principalment, les actuacions destacades a Sabadell el 20 d'octubre i a Sant Cugat el 10 de novembre. En aquestes podrien portar algun dels castells esmentats, o fins i tot el pilar de 6 i el 5 de 8.


Santi Pie

Nosaltres veiem una clara diferència entre abans del Covid i després del Covid. Ens ha entrat moltíssima gent i estem especialment centrant-nos en aquesta formació. Per això encarar el 7 de 8 és un gran repte pel que suposa múltiples posicions darrere del castell. Pel 2 de 8 amb folre també tenim aquesta inexperiència, que ens està costant trobar els encaixos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.