L'Orquestra Simfònica Sant Cugat celebra 35 anys amb una temporada que fusiona tradició i innovació

La temporada 2025-2026 combina grans obres del repertori clàssic amb propostes contemporànies per consolidar l'orquestra com un referent musical


  • Comparteix:

Presentació de la temporada 2025-26 i del 35è aniversari de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Presentació de la temporada 2025-26 i del 35è aniversari de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat / Foto: Ajuntament

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) inicia la temporada 2025-2026 amb una programació especial per celebrar el 35è aniversari de la formació. Amb més de 800 concerts a la seva trajectòria la simfònica aposta enguany per una programació que fusiona grans obres del repertori clàssic, com 'La Novena' de Beethoven, amb obres de compositors moderns, solistes de prestigi i joves promeses.

ESCOLTA-HO


La presidenta de la Fundació Música Simfònica i de Cambra, Flora Puntós, i el fundador i director artístic de l'orquestra, Josep Ferré, han desgranat en una entrevista al magazín 'Faves comptades' els reptes passats i futurs d'un projecte que aspira a consolidar-se com a referent nacional.

Flora Puntós, presidenta de la Fundació Música Simfònica i de Cambra i Josep Ferré, fundador i director artístic de l'orquestra

Flora Puntós, presidenta de la Fundació Música Simfònica i de Cambra i Josep Ferré, fundador i director artístic de l'orquestra / Foto: Cugat Mèdia


Fundada el 4 d'abril de 1990 com una formació de cambra, l'orquestra ha evolucionat cap a una estructura de més de 50 músics professionals que combina "l'experiència amb la joventut" i que es defineix per la "versatilitat", assegura Puntós. "El primer concert va ser al Reial Monestir i era una formació petita. No vam pensar que duraríem tants anys, però vam anar evolucionant amb la ciutat" explica la presidenta.

Possiblement, la inauguració del Teatre-Auditori el 1993 ha estat un dels factors que han propiciat el creixement de l'orquestra. "Tenir més espai ens oferia més possibilitats" reflexionen. El que està clar, és que simfònica ha crescut de la mà de la ciutat i la seva ciutadania. "Hi ha gent que ens segueix des del primer dia" expliquen. "El poble ha evolucionat i nosaltres hem après amb ells". Amb 35 anys de trajectòria, confessen que el públic ha passat de ser curiós a exigent. "Ara reconeixen la qualitat tècnica, tenim un públic que ja és molt entès".

Amb més de 800 concerts realitzats en 78 ciutats al llarg dels seus 35 anys d'història, el repte de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat és continuar creixent i consolidar-se com una orquestra de país. "No volem ser una orquestra de poble, volem ser una orquestra de país", assegura Ferré.

Programació de la temporada 2025-26

La nova temporada arriba carregada amb vuit propostes que combinen tradició i innovació. Un dels plats forts és la interpretació de la Novena Simfonia de Beethoven, que pujarà sobre l'escenari del Teatre-Auditori Sant Cugat el 21 de novembre i farà una gira per ciutats com Lleida, Manresa, Vilassar i Barcelona, en una actuació al Palau de la Música Catalana. La representació comptarà amb artistes com Begoña Alberdi (soprano), Anaïs Masllorens (contralt), Jordi Casanova (tenor), German de la Riva (barítons) i Quòdlibet Grup Coral.

Un altre dels plats forts de la temporada serà el concert especial per Sant Jordi 2026 amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, una col·laboració que fusiona l'orquestra simfònica amb els sons de cobla. Evidentment, tampoc hi faltarà el concert de valsos i danses de Nadal sota la batuta del director de l'OSSC, Salvador Brotons.

La temporada també inclou col·laboracions amb figures destacades del panorama musical internacional i nacional. Entre elles, el pianista Vincent Larderet i el violista Alejandro Garrido, solista del Liceu. A més, es reforça el vincle amb l'ESMUC, que aportarà quatre solistes per interpretar el Sinfonia Concertant de Haydn.

Llibret de la temporada 2025-2026

Llibret de la temporada 2025-2026 / Foto: Ajuntament





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.