El Festival Contratemps diversifica l'oferta i allarga el calendari per a un públic local

La 6a edició dels concerts que organitza el Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat es distribueix entre el 7 i 29 de setembre en diversos espais


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un concert del festival Contratemps / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu d'un concert del festival Contratemps / Foto: Ajuntament

La música històrica tornarà a tenir protagonisme a Sant Cugat en la 6a edició del Festival Contratemps, que organitza el Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat. La d'enguany es distribueix al llarg de 22 dies - entre el 7 i 29 de setembre - per tal de poder facilitar l'assistència dels santcugatencs. Alhora, el festival de música ve acompanyat de col·laboracions amb diferents entitats i establiments locals, així com activitats complementàries.

D'aquesta manera, el líder del Col·lectiu de Música Antiga, Jorge Juan Morata, argumenta que aquest canvi cap a una programació més espaiada és perquè està pensada "per a la gent de Sant Cugat i un festival per al nostre poble". Els escenaris seran, entre d'altres, el Cafè Auditori, Claustre Monestir i Plaça de l'Om.

El festival també va acompanyat d'altres activitats. Morata apunta que la música antiga també tenia propietats de curatives i que no era exclusivament per escoltar en una sala de concerts. D'aquesta manera, han volgut complementar l'oferta amb música meditativa medieval amb ioga o una passejada per Collserola amb el Club Muntanyenc i un berenar amb música festiva a la Torre Negra.

Alhora, defensa que "totes les cançons que escoltem avui en dia tenen molt a veure amb la improvisació i les fórmules i les harmonies que són en aquesta música clàssica".

En el Contratemps també es dona veu a joves talents en l'apartat 'Fringe'. Enguany hi participarà Caireles, un grup que fa música de renaixement en perspectiva de gènere, i un altre que lidera l'Ana Belmonte, que barreja el jazz amb la música antiga.

CONSULTA AQUÍ TOTA LA PROGRAMACIÓ DEL 6è CONTRATEMPS


Jorge Juan Morata

El perfil de Sant Cugat està pensat no per gent que vinga de fora, com altres festivals que fem nosaltres, que la gent viatja un cap de setmana i està tot el cap de setmana, sinó que la gent de Sant Cugat un festival per al nostre poble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.