El Nadal s'estreny el cinturó: cau l'Envelat, el Campament Reial i el Parc Jove

La situació econòmica de l'Ajuntament obliga el govern ha retallar gairebé mig milió d'euros el pressupost per a les activitats nadalenques


  • Comparteix:

Sant Cugat viurà enguany un Nadal més auster. La situació de dèficit que arrossega el consistori ha obligat el govern a retallar gairebé mig milió d'euros el pressupost per a les activitats nadalenques: dels 800.000 euros que es van destinar l'any passat, als 370.000 que s'invertiran enguany. En aquest sentit, la ciutadania no podrà gaudir de l'Envelat, el Parc Jove i el Campament Reial. En total, 150 activitats menys que les de 2022. Més enllà d'aquestes absències, també serà novetat el recorregut de la cavalcada. Els Reis d'Orient arribaran a la plaça de Victòria dels Àngels, davant del Teatre-Auditori, i acabaran el recorregut a la plaça de l'U d'Octubre. Tot seguit tindrà lloc l'adoració al nen Jesús a l'Església del Monestir i la recollida de cartes d'última hora a la plaça de l'Om. Tot plegat amb un recorregut més cèntric que tornarà a passar per l'avinguda de Cerdanyola.


ESPECIAL DE NADAL DE CUGAT MÈDIA

L'alcalde, Josep Maria Vallès, i la regidora de Cultura, Núria Escamilla, han presentat la programació del Nadal d'enguany aquest dijous. Vallès ha assegurat que aquesta versió més "continguda" de les festes nadalenques s'allargarà en el futur i que no es tornarà a una despesa similar a la de 2022. En el mateix sentit s'ha expressat la regidora de Cultura. "La pilota s'havia fet massa grossa", ha dit durant la roda de premsa.

CONSULTA TOTS ELS ACTES A L'AGENDA DE CUGAT MÈDIA

Les activitats de Nadal

Pedra i Sang

Del 25 al 28 de desembre, a la Sala Capitular del Monestir. L'Ajuntament programa la 21a edició de 'Pedra i Sang', un espectacle de Nadal propi i genuí de Sant Cugat, interpretat per la companyia Amics de Pedra i Sang. Relata, en clau de tragicomèdia musical, l'assassinat de l'abat Biure en mans del noble Berenguer de Saltells la nit de Nadal de 1350 mentre oficiava la missa del gall. Aquesta 21a edició inclou sis funcions i suposa un canvi de direcció, que passa a mans de Martina Vilarasau. L'espectacle tindrà un preu de 15 euros.

El cant de la Sibil·la

29 de desembre, a l'església del Monestir. El Cant de la Sibil·la que es canta de manera tradicional prèviament abans de la Missa del gall està declarat Patrimoni Immaterial per la UNESCO. L'Ajuntament organitza aquest concert que inclourà aquest cant, acompanyat per altres peces medievals i renaixentistes. Estarà interpretat per l'Ensemble Contratemps acompanyats per les veus del Cor Aglepta i Cor Infantil Sant Cugat, dirigits per Oriol Castanyer. Tindrà un preu d’entrada de 10 euros.

Concert de Nadal per a la Gent Gran

17 de desembre, al Teatre-Auditori. El consistori organitza aquest concert tradicional a la programació musical nadalenca on el convidat estrella serà un any més la gent gran de Sant Cugat. Enguany, l'Orquestra Diletant de Catalunya tornarà a posar la música.

Concert de valsos i danses

27 de desembre, al Teatre-Auditori. L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat programa un concert festiu amb moltes sorpreses amb un repertori de valsos i polques de la família Strauss, i una cloenda amb música tradicional catalana.

Nadal als Museus

El Museu de Sant Cugat organitza una doble programació familiar i per a adults al llarg de les festes de Nadal, del 2 de desembre al 5 de gener, amb tallers de manualitats, activitats per a adults, tallers i itineraris guiats i, com a novetat, un taller de cuina medieval.

Nadal a les Biblioteques

La Xarxa de Biblioteques de Sant Cugat, configurada per la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, la Biblioteca Marta Pessarrodona de Mira-sol i la Biblioteca Miquel Batllori de Volpelleres, oferirà una programació nadalenca per als més petits i joves.

El Quinto de Nadal

Aquest joc es podrà gaudir tant a Sant Cugat com als districtes. Cal Temerari organitza el Quinto de Sant Cugat que s’ubicarà al Pavelló 2 de la ZEM rambla del Celler, al pav 2. A la Floresta, hi haurà quinto infantil i quinto per a adults, al Centre Social i Sanitari, el 22 de desembre. A les Planes, hi haurà un quinto al Casal les Planes, el 16 de desembre.

Nadal a casa

16 de desembre, a l'església del Monestir. Òmnium Cultural organitza aquesta proposta poètica i musical en la qual es reciten poemes de diferents autors catalans i s'interpreten nadales tradicionals.

Per Nadal, fem el poema

16 de desembre, a l'Aula Magna Escola Municipal de Música. L'Associació Amants del Teatre en presentarà un any més aquest espectacle poètic i musical basat en el 'Poema de Nadal' de Josep Maria de Sagarra.

Nadales al carrer

19 de desembre, a la plaça de Barcelona. Fusió i Sant Cugat Comerç organitzen aquesta cantada multitudinària de Nadales en la que hi participen nombrosos cors de nens i nenes que omplen de música el centre de la ciutat. Parada obligatòria: el petit concert que cada cor fa a la plaça de Barcelona.

Pessebre de la plaça Barcelona

Es podrà veure entre el 19 de desembre i el 7 de gener, i estarà fet amb la col·laboració dels veïns de la plaça per segon any consecutiu.

Pastorets

Aquesta peça tradicional de Folch i Torres, torna als districtes de la mà de Mira-sol Teatre (dia 17 i 20 de desembre) i de Pastorets de la Floresta (16 i 17 de desembre), respectivament.

Pessebre Vivent de la Parròquia

La Parròquia manté el concert de nadales com els darrers anys, però recupera el format itinerant afegint dues escenes prèvies, recuperant en part la forma tradicional de l'activitat.

Recorreguts musicals pels pessebres de finestra

L'Ateneu santcugatenc organitza el Concurs de Pessebres, activitat complementada pels recorreguts musicals pels pessebres de finestra del nucli antic, els dies 23, 27 i 28 de desembre, a les 18 h.

Mostres d'arts escèniques per tota la ciutat i per a tots els gustos

Nombroses entitats d'arts escèniques i música organitzen activitats a la ciutat en el període nadalenc.

Dansa

Les propostes coreogràfiques prenen força i envairan els carrers de la ciutat.

Arts plàstiques

Les entitats d'arts visuals també participen del Nadal enguany.

Concerts solidaris

El Nadal també és sinònim de solidaritat, i enguany destaquen els concerts del Cor Aglepta i el Cor Infantil Sant Cugat en el marc de la campanya 'Un nen, una joguina'. El concert que organitza el Cor de Gospel Sant Cugat i el Cor Gospel Beat a benefici de la Marató de TV3 el 23 de desembre, al Teatre-Auditori.

Cinema

Els Cinemes de Sant Cugat acullen la 6a edició del Festival de cinema 'Anima’t en Família' organitzat per l'Ajuntament, dedicat al públic infantil i familiar.

Activitats per als Joves

Pel que fa a activitats adreçades al públic jove, s'ha programat un seguit d'Escapes Rooms que es duran a terme als Jardins del Monestir els dies 27 al 29 desembre, i del 2 al 4 de gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.