La cantautora santcugatenca Júlia Català presenta el seu segon senzill, 'Rainy Day'

Després d'anys d'escriure música, la santcugatenca acaba de publicar el segon tema del seu pròxim EP titulat 'Blau'

Imatge promocional de l'artista Júlia Català / Foto: Júlia Català

Cultura

Publicat el 21/nov/22 per Zoè Ribaudí

La cantautora santcugatenca Júlia Català publica 'Rainy Day', el segon senzill del seu pròxim EP titulat 'Blau'. Aquest estiu es va estrenar amb el primer tema, 'Shy', i preveu treure la resta de singles del disc de cara l'any 2023. Uns temes escrits en anglès i català que beuen de la influència d'artistes internacionals com Lana del Rey, Rex Orange County i Billie Eilish. A través de les composicions del disc, l'artista parla del seu món interior, de les seves pors i les inseguretats. Tot això acompanyat de la seva veu dolça, una guitarra i un piano.

Escolta-ho

Júlia Català ha rebut formació musical des de ben petita. Amb sis anys va començar a tocar la guitarra clàssica al Conservatori Victòria dels Àngels de Sant Cugat i, quan en tenia 15, es va començar a interessar per la música moderna i la composició de cançons. Des d'aquest moment no ha parat d'escriure.

'Shy' i 'Rainy Day' són dos temes que ja fa tres anys que tenia guardats en una llibreta i que ara ha decidit englobar dins de 'Blau'. El disc gira al voltant de l'expressió 'to feel blue', de sentir-se trist i melancòlic. "Jo soc bastant 'happy flower' a la vida real, però als temes em poso bastant melancòlica. Tots els meus temes tenen un to trist", ha explicat Català. Tot i això, 'Rainy Day' és la cançó més "esperançadora del disc". "Rainy Day parla del món, de ser bons uns amb altres, de ser amables amb la gent i de fer-nos la vida més fàcil i feliç", ha conclòs la cantautora.



DECLARACIONS

Júlia Català

Tot el disc gira al voltant de la melancolia. Tots els temes tenen un to similar melancòlic i trist. Tot i que jo sóc molt 'happy flower' a la vida real, la veritat és que als temes em poso bastant melancòlica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio