Un joc novel·lat sense principi ni fi, el nou llibre del santcugatenc Maiol de Gràcia amb Marta R. Gustems

De Gràcia ha escrit, juntament amb la il·lustradora i poeta Marta R. Gustems, 'No en cap altre lloc'


  • Comparteix:

Els autors de la novel·la, Maiol de Gràcia i Marta R. Gustems / Foto: Xavier Serrano

Els autors de la novel·la, Maiol de Gràcia i Marta R. Gustems / Foto: Xavier Serrano

L'escriptor santcugatenc Maiol de Gràcia ha publicat 'No en cap altre lloc', la seva tercera novel·la. Una obra que, en aquest cas, ha fet a quatre mans, juntament amb la il·lustradora i poeta Marta R. Gustems. El resultat és una mena de joc novel·lat sense principi ni fi, en el qual 'dos personatges lluiten per existir', segons ha explicat de Gràcia a Cugat Mèdia. A més, l'obra inclou il·lustracions i collages de Gustems, relacionats directament amb la trama, però que, a més, 'són un món en si mateixos', segons assegura el santcugatenc.

Així doncs, una mica a tall d'experiment, Gustems i de Gràcia es van començar a intercanviar escrits, en els quals cadascun d'ells posava veu a un personatge diferent. Un experiment que amb una "facilitat i fluïdesa sorprenents" va anar agafant forma i, un cop acabat, va trobar, amb la mateixa facilitat, una editorial interessada a publicar-lo. De Gràcia considera que "a qui li interessi provar coses noves, s'ho passarà molt bé" i afegeix que "és un llibre que s'ha de llegir amb la ment oberta i ganes de gaudir".

Amb tot, el santcugatenc reconeix que "l'experiència ha estat molt gratificant" i que li ha permès escriure d'una forma molt dinàmica, espontània i, fins i tot, "alliberadora". Tant li ha agradat que, de fet, juntament amb Gustems ja tenen entre mans una nova novel·la, "més coral i una mica 'freak', amb morts vivents i fantasmes", ha dit.


Maiol de Gracia

És un joc, amb trama inclosa, que intenta representar la llibertat creativa absoluta des de la visió de dos personatges que lluiten per existir. Trenca una mica amb tots els esquemes. No és una novel·la a l'ús.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.