La semifinal del Youth America Grand Prix celebrada a Sant Cugat reparteix més de 100 beques

El Teatre-Auditori ha acollit la prestigiosa competició de ballet clàssic i contemporani per a estudiants


  • Comparteix:

Les alumnes d'una de les classes magistrals impartides durant el YAGP aquest diumenge / Foto: Cugat Mèdia

Les alumnes d'una de les classes magistrals impartides durant el YAGP aquest diumenge / Foto: Cugat Mèdia

La semifinal del Youth America Grand Prix (YAGP), celebrada a Sant Cugat durant tres dies, ha repartit més de 100 beques a alumnes que podran entrar acadèmies de dansa com el Royal Ballet School, la Princess Grace Academy, l'American Ballet School o l'École de Danse de l’Opéra. Diana Yefimenko, Alejandro Molina, Martina Garces i Cesar Ortega han estat els participants més ben valorats per part del jurat de la que es considera una de les competicions de ballet clàssic i contemporani per a estudiants més importants del món. Els santcugatencs Àlex Rodes i Màrius Roca també han participat en aquesta semifinal del YAGP, que ha acollit el Teatre-Auditori.

En dansa clàssica, les primeres posicions de la categoria sènior han estat per a Diana Yefimenko, Anna Serratosa, Dafne Campanya, Alejandro Molina, Adrian Lujan i Jorge Lamelas. En la contemporània, per a Carla Reynés, Sofiia Vlasova, Or Yam Lester, Pablo Fahle, Sergio Borrás, Elías Fahle i, com en dansa clàssica, Dafne Campanya.

Pel que fa a la divisió junior, les millors ballarines en dansa clàssica han estat Martina Garces, Mariia Masalova i Martina Bueno. I Cesar Ortega, Gramada Dragos i Èric Soler, els ballarins més ben puntuats. Quant a la dansa contemporània, s'ha premiat Kateryna Guliaieva, Nadiia Sakhno i Alba Santó.

Una altra categoria del concurs és l'anomenada 'pre-competitive age division', d'on han sortit guanyadors Ivana Dedovich, Nina Miro i Rebeca Maria Zamfir en dansa clàssica, i Kamila Shalkina, Yaiza Llort, Anastasia Hromei i Maya Malka en la contemporània.

Els premis per a les parelles i agrupacions han estat per a Nina Miró i Asier Bautista, Ainara Cardoso i Daniel Mena, Emma Nanau i Horia Dragos, For All Ensembles, Finding Oneself, Het Volk i Thoughts.

A banda s'han repartit dos premis especials: a la professora Marta Bustamante i a l'escola Vezhnovets Ballet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.