Torna a Sant Cugat una de les competicions de ballet juvenil més grans del món

Més de 370 participants de tot el món es formaran durant quatre dies i optaran per una plaça a la final mundial de Florida


  • Comparteix:

La competició de ballet del YAGP torna al Teatre-Auditori Sant Cugat / Foto: YAGP

La competició de ballet del YAGP torna al Teatre-Auditori Sant Cugat / Foto: YAGP

Torna a Sant Cugat el Youth America Grand Prix (YAGP), una de les competicions de ballet clàssic i contemporani per a estudiants més importants del món. Del 4 al 6 de desembre el Teatre-Auditori Sant Cugat acull les proves de selecció de més de 370 aspirants d'entre 9 i 19 anys de diferents nacionalitats en una de les semifinals que es fan arreu del món. Els seleccionats competiran a la final de Tampa (Florida), que tindrà lloc l'abril de l'any vinent.

Entre aquest dissabte i dilluns tindran lloc les competicions de ballet clàssic i contemporani dividides per edats. Paral·lelament, els participants també rebran classes magistrals a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i a l'Esbart de Sant Cugat. Un jurat format per directors de les millors acadèmies de dansa del món n'avaluarà l'habilitat tècnica i el potencial artístic i escollirà els guanyadors, que podran accedir a beques per entrar a algunes de les millors acadèmies de dansa del món.

El YAGP és la xarxa de ball més gran del món que connecta estudiants de dansa, professors, escoles, empreses, exalumnes, patrocinadors, ballarins, coreògrafs i públic de tot el món. Cada any participen més de 10.000 ballarins joves de tot el món i reparteix mig milió de dolars en beques.

Enguany participaran els santcugatencs Àlex Rodes, de 8 anys, i Màrius Roca, de 12. Rodes va guanyar al maig el prestigiós Premi de Dansa Jove Jujol a la categoria neoclàssic de nens i nenes nascuts entre el 2010 i el 2012 i ha estat el participant més jove del programa de Televisió Espanyola 'The Dancer'. A més també forma part de l'elenc de joves ballarins del musical Billy Eliot, que es va estrenar aquest octubre a Barcelona. Per altra banda, Roca va aconseguir la 3a posició en la seva categoria a l'edició del YAGP del 2019, que també es va celebrar al Teatre-Auditori de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.