El Teatre-Auditori obre les portes als racons més desconeguts amb l'espectacle sonor 'C.A.M.E.S.'

L'obra s'ha inaugurat de manera simultània a nou ciutats catalanes, entre les quals Sant Cugat, per descobrir les entranyes dels teatres


  • Comparteix:

L'espectacle sonor 'C.A.M.E.S.: Comèdies Auditives en Moviment Espontànies i Sensorials' ha aterrat aquest dissabte al Teatre-Auditori Sant Cugat amb motiu del Dia Mundial del Teatre. L'estrena d'aquesta obra s'ha fet de manera simultània als teatres municipals de nou ciutats de Catalunya. El muntatge, de la companyia Escarlata, ha proposat una àudio-visita guiada teatralitzada per espais pocs coneguts de l'equipament per als espectadors.

Durant aquest dissabte, el Teatre-Auditori ha acollit fins a quatre representacions de l'espectacle sonor 'C.A.M.E.S.', projecte de producció pròpia de Transversal Xarxa d'Activitats Culturals, amb les entrades exhaurides en totes elles. L'obra ha portat als espectadors a un recorregut per les entranyes dels diferents teatres municipals i conèixer racons com els camerinos, les sales d'assaig, la taquilla o l'escenari, descobrint curiositats i anècdotes de cadascun dels deu equipaments on s'ha estrenat el muntatge. De la mà de dos personatges, Josep Labsència i Maria Presència, els assistents també han pogut posar-se en la pell de l'actor i viure l'experiència de ser artista.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha assistit a una de les funcions de Sant Cugat. Madrona ha destacat que aquesta proposta, que "passa a nou ciutats més del país", "dona sentit a la Xarxa Transversal". La tinenta d'alcaldia ha afegit que les ciutats catalanes tenen coma objectiu "compartir passar-nos projectes i, a més, la Xarxa Transversal també crea projectes com aquest".

'C.A.M.E.S.' s'ha inaugurat de manera simultània als teatres municipals de Reus, Granollers, Manresa, Mataró, Girona, Figueres, Vilanova i la Geltrú i Olot, a més del de Sant Cugat. Des d'ara, aquesta peça passa a formar part del patrimoni immaterial dels teatres i es podrà continuar gaudint de la visita guiada reservant prèviament. L'espectacle, amb una durada aproximada de 45 minuts, es viu de forma individual i amb grups reduïts, adequant-se, així, a les mesures sanitàries contra la Covid-19.

Més activitats a Sant Cugat pel Dia Mundial del Teatre
Aquest dia també ha servit per gaudir del retorn del teatre als carrers de la ciutat de la mà de la Taula d'Arts Escèniques. Sis companyies locals amateurs han presentat 'Píndoles teatrals', unes representacions independents de 15 minuts cadascuna.




Esther Madrona

El fet que sigui una proposta que passa a nou ciutats més del país dona sentit a la Xarxa Transversal, i Sant Cugat en forma part. L'objectiu que compartim és el de passar-nos projectes i la Xarxa Transversal també crea projectes com aquest.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.