Marina BBface, el pregó i l'Esbart estrenen el primer dia de Festa Major de Sant Cugat 2024

El tradicional seguici, el pregó de la FMA i el concert de Partiperes també han posat l'accent al dia d'estrena


  • Comparteix:

La Festa Major ha arrancat amb l'esclat habitual després del pregó / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

La Festa Major ha arrancat amb l'esclat habitual després del pregó / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

El primer dia de la Festa Major 2024 ha començat com sempre a les 19 h amb el tradicional seguici dels entremesos de la ciutat, que han lluït un any més amb tota la seva força. Tot seguit, el pregó, que enguany ha tingut la ploma afilada de l'escriptor i periodista Xavier Bosch, qui arrancat més d'un aplaudiment d'entre el públic. I a partir d'aquest moment, festa a qualsevol racó de la ciutat. El micròfon obert de La Pua a la plaça Barcelona, el pregó alternatiu a la Rambla del celler, els balls de l'Esbart al Parc Ramon Barnils, o els concerts de Marina BBface i Partiperes.


El seguici


Dos pilars de quatre de Gausacs, a Quatre Cantons

Dos pilars de quatre de Gausacs, a Quatre Cantons / Foto: Cugat Mèdia

Per alegria d'uns i ensurt d'altres la traca dels Diables ha donat el tret de sortida a la Festa Major. I a continuació, el seguici d'inici de festa, amb els grups de cultura tradicional i popular, Castellers i la corporació municipal.

Una desfilada que s'ha allargat més del previst, però que ha carregat d'energia els assistents per a quatre dies de festa

El pregó de Xavier Bosch


Xavier Bosch, durant la lectura del pregó

Xavier Bosch, durant la lectura del pregó / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Fins a cinc aplaudiments ha aixecat el pregoner Xavier Bosch entre els assistents amb la seva lectura. Un text, ben escrit, digne d'un periodista i escriptor que fa gairebé 25 anys que viu a Sant Cugat. Història, llegenda, rialles i unes quantes crítiques punyents han convençut un públic entregat. Als santcugatencs, els ha quedat clar, d'altra banda, que Bosch estima més Sant Cugat, però estima més el Barça.

Open Mic La Pua


Un dels concerts a l'Open Mic de La Pua, a Plaça Barcelona

Un dels concerts a l'Open Mic de La Pua, a Plaça Barcelona / Foto: Cugat Mèdia

La Plaça Barcelona s'ha omplert de gom a gom per sopar a la fresca i escoltar música de diferents grups emergents que han passat per l'escenari a micròfon obert de La Pua Musical. Alguns amb versions d'artistes reconeguts com Red Hot Chilli Peppers, d'altres amb composicions pròpies i algú que s'ha atrevit a cantar en solitari. Desenes de joves han participat a l'Open Mic per lluir els seus temes. També han estat diversos els estils representats: des del soul fins al rock, passant pel pop clàssic.

Pregó festa major alternativa


SOS Maristany en el pregó de la Festa Major Alternativa

SOS Maristany en el pregó de la Festa Major Alternativa / Foto: Cugat Mèdia

Les retallades en cultura, la manca d'espais tant pels joves com per l'art i les crítiques a la "convergència més rancia" han protagonitzat el pregó de la festa major alternativa on també han volgut reivindicar la figura de l'artista. No ha faltat tampoc per part de les Afes de les escoles la menció a la polèmica reubicació de la Mirada i la manca d'ombres als centres escolars.

Cos de dansa de l'Esbart


Espectacle del Cos de dansa de l'Esbart a la Festa Major 2024

Espectacle del Cos de dansa de l'Esbart a la Festa Major 2024 / Foto: Lali Puig (Ajuntament)

El Cos de Dansa de l’Esbart ha presentat l’espectacle 'Angles vius' en la primera nit de Festa Major. Ho ha fet en un innovador escenari de 360 graus davant d'un públic que ha anat aplaudint tot el conjunt de peces del repertori. La dansa folklòrica i popular ha sigut un èxit en el nou emplaçament al Parc de Ramon Barnils.

Marina BB Face & TBR


En el concert de Marina BB Face els curiosos s'han pogut delectar de la música soul i funk-rock de la banda. L'energia transmesa i les ganes de ballar, a banda de l'elegant vestit de Marina han estat els ingredients d'un bolo sorprenent a la plaça Barcelona.
Concert de Marina BBFace

Concert de Marina BBFace / Foto: Cugat Mèdia



Concert Partiperes


Concert de Partiperes a la Festa Major Alternativa

Concert de Partiperes a la Festa Major Alternativa / Foto: Cugat Mèdia

En el marc de la Festa Major Alternativa el Partiperes han fet vibrar la Rambla del Celler. Les seves lletres reivindicatives han enganxat a un públic entregat que no ha dubtat a sumar-se al seu clam "expropia". Al ritme de l'electrònica el quartet ha fet ballar els assistents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.