La nova Unió, gairebé a punt

En poc més d'un mes hauria d'estar enllestit l'edifici, que encara s'haurà de moblar i equipar


Temes relacionats

Les seccions de La Unió podran tornar a casa al setembre (12/abr/19)


  • Comparteix:

L'edifici ja està gairebé acabat / Foto: Cugat.cat

L'edifici ja està gairebé acabat / Foto: Cugat.cat

El nou edifici de la Unió encara la recta final de construcció i estarà llest d'aquí un mes. Les obres avancen sobre el termini previst i la direcció d'obra preveu entregar en uns 10 dies l'espai que actuarà com a seu de l'entitat i les aules i de cara al mes que ve acabar el Teatre. Això sí, per poder-se utilitzar encara caldrà equipar les sales, moblar-les i fer el projecte escenotècnic de la sala gran, com ha explicat un dels arquitectes, Lluís Dilmé, de Dilmé, Fabré i Torras.

ESCOLTA-HO

En una entrevista al programa 'Sant Cugat a fons', Dilmé ha detallat els principals reptes de la reconstrucció, que ha intentat respectar l'esperit de l'antiga Unió, especialment pel que fa a la part del pati interior en una rehabilitació que, ha assenyalat, no deixa de ser 'arquitectura contemporània'. Un projecte que ha passat del paper a l'històric emplaçament de l'avinguda de Josep Anselm Clavé sense ensurts des que el desembre de 2017 van començar les obres, al final d'un tortuós camí administratiu que va culminar amb el consorci entre l'entitat i l'Ajuntament.

La Unió, des de la part baixa del carrer / Foto: Cugat.cat
La Unió, des de la part baixa del carrer / Foto: Cugat.cat


Fa uns dies que les bastides que impedien veure'n l'estructura han estat retirades i la constructora hi està fent els últims treballs. A partir d'ara, quedaran els projectes per moblar-lo i equipar el teatre, que segons Dilmé podria estar a punt per fer-hi els primers espectacles a 'finals d'aquest any'.

Els arquitectes, autors també de la rehabilitació del Liceu
El despatx DFT, encarregat del projecte, ha estat d'actualitat últimament en el 20è aniversari de la inauguració del Gran Teatre del Liceu, aixecat de nou després de l'incendi del 1994. Lluís Dilmé i Xavier Fabré, juntament amb Ignasi de Solà Morales, van ser els autors de la rehabilitació de l'històric espai escènic de la Rambla de Barcelona i, des de llavors, s'han especialitzat en la reconstrucció de teatres i equipaments per a espectacles. Una vintena de teatres d'arreu de Catalunya porten la seva firma i ara mateix es troben en ple projecte de renovació de la façana del Liceu.


Lluís Dilmé

La part de les aules i l'entitat està pràcticament acabada, en deu dies es podrà entregar per començar a moblar. L'altra part, que és més complexa, probablement tingui encara un mes o mes i mig d'obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.