Sant Cugat i Jordi Savall, junts per projectar la música clàssica a àmbit internacional


Temes relacionats

El Pla Director de la Música Clàssica de Sant Cugat vol ser una eina pionera a Catalunya (22/mai/17)


  • Comparteix:

Conesa i Savall han signat el conveni al Conservatori

Conesa i Savall han signat el conveni al Conservatori

El Conservatori de Música Victòria dels Àngels i el mestre i director d'orquestra Jordi Savall han signat aquest dimecres un conveni d'intercanvi per als propers quatre anys per enfortir el posicionament cultural i educatiu del municipi i projectar-lo nacionalment i internacional. El compromís implica que les formacions de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga (Fundació CIMA), impulsada per Savall, usaran les instal·lacions del Conservatori. A canvi, l'entitat programarà activitats amb l'equipament per al foment de la formació acadèmica, la investigació i promoció de la cultura, la música i les arts.

Les formacions de la fundació que es beneficiaran del conveni són el conjunt instrumental Hespèrion XXI (creat el 1974), el conjunt vocal La Capella Reial de Catalunya (1987) i l’orquestra d’instruments barrocs Le Concert des Nations (1989). El mestre Savall s'ha congratulat d'establir relacions amb Sant Cugat, una ciutat amb 'identitat pròpia' que 'reivindica la cultura'. Per a l'intèrpret, treballar en el món de la música és garantia d'acostar la felicitat a les persones.

Jordi Savall

Les persones que saben cantar o tocar tenen moltes més possibilitats de ser feliços a la vida. Si et dediques a la vidaTrobaràs a la vida moltes ocasions de ser feliç.


El conveni, que promocionarà el Pla Director de la Música Clàssica, vol vertebrar el sector al municipi, crear nous públics, millorar el progrés social i la qualitat de vida i promoure la creació, producció i difusió d'aquest àmbit. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat de relleu la importància del conveni perquè inclou l'enaltiment de valors socials.

Mercè Conesa

Durant el temps del conveni volem que estigueu presents a la ciutat i que compartiu el lideratge per transformar els coneixements musicals.


Amb la soprano Montserrat Figueras, Savall va fundar la Fundació CIMA el 1977. Especialitzat en la viola de gamba, la direcció d'orquestra i la recerca musicològica de música antiga, l'igualadí ha rebut nombrosos premis al llarg de la seva trajectòria. És el cas de la Creu de Sant Jordi (1990), la Medalla d'Or de les Belles Arts del ministeri de Cultura (1998), la Medalla d'Honor del Parlament (2003), el Premi Nacional de Música de la Generalitat (2009), el Premi Grammy (2011), Medalla d'Or de la Generalitat (2014) i el Premi Pau Casals (2017). El 2014 va renunciar al Premi Nacional de Música del ministeri com a rebuig a les polítiques del govern espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.