La xarxa lliure i oberta d'internet Guifi.net amplia la seva cobertura a la ciutat


  • Comparteix:

Antena instal·lada al districte de la Floresta

Antena instal·lada al districte de la Floresta

L'associació de telecomunicacions Guifi.net ha instal·lat una nova antena a la ciutat per ampliar la seva cobertura d'internet. Aquesta és la tercera infraestructura instal·lada a Sant Cugat i permet que usuaris de la Floresta i del centre urbà puguin adherir-se a la xarxa alternativa. L'entitat vol fer arribar la connexió a aquelles parts del territori on no arriben les companyies subministradores.

Per connectar-se a Guifi.net és necessària la instal·lació d'una petita infraestructura a la llar o prop de la comunitat, que es pot adquirir en qualsevol establiment dedicat a les telecomunicacions. Aquesta darrera antena també pot donar servei al centre urbà de Sant Cugat.

El membre de la comunitat santcugatenca de Guifi.net, Xabi Araujo, ha explicat a Cugat.cat que qualsevol persona dins del radi d'acció de la nova antena pot adherir-se a la xarxa.

Xabi Araujo

Tothom que tingui visibilitat directe amb el punt de la Floresta pot contactar amb nosaltres i estudiarem com fer la connexió.


La xarxa compta amb més de 10.000 punts i més de 15.000 quilòmetres d'enllaços, a través dels quals les empreses i les administracions locals ja treballen. Això suposa la creació d'una xarxa alternativa que permet als seus usuaris intercanviar documents i accedir a internet. L'accés és possible sempre que algun dels membres de la Guifi.net compti amb entrada a la xarxa convencional.

La xarxa Guifi.net va néixer l'any 2004 a Gurb a partir de la iniciativa particular d'uns veïns amb la intenció d'ampliar els punts de connexió a internet, que aleshores es limitava a l'ajuntament. A través d'un sistema d'antenes i nodes, es va fer arribar la connexió a diversos punts de la població que estaven allunyats del centre urbà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.