Sant Cugat, a la gran pantalla

Durant el primer semestre, la ciutat ha acollit 42 rodatges, gairebé el doble que tot el 2023


  • Comparteix:

Rodatge al Mercantic de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Rodatge al Mercantic de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Sant Cugat cada vegada està més a prop de consolidar-se com a ciutat cinematogràfica. Amb 42 rodatges el primer semestre d'aquest any, gairebé el doble que tot el 2023, la ciutat s'ha convertit en un gran atractiu per a tota mena de produccions. Tant és així, que ja no resulta estrany veure carrers, edificis emblemàtics i places del municipi aparèixer a la pantalla. En format d'espot publicitari, de la mà de productores catalanes o inclús de les reconegudes internacionalment com Netflix, sembla que Sant Cugat no passa desapercebuda. Una popularitat que és deu, en part, a la creació del Sant Cugat City of Film.

Creat el 2022, Sant Cugat City of Film és un servei que ofereix informació i assessorament a productores i agents audiovisuals sobre com i on fer rodatges al municipi, unificant tots els tràmits, gestions i permisos per fer el procés més eficaç. En aquest sentit, 3CAT estrenarà pròximament la sèrie 'Nudes', gravada en part en una localització de la rambla de Can Mora, i Netflix ho farà amb 'A muerte: Dr. Death 2'. El 2023 la ciutat va acollir 22 produccions i el 2022, set.

Tanmateix, la majoria dels rodatges són d'anuncis publicitaris, destacant marques com Amazon, Roche i Samsung, entre d'altres. Pel que fa a l'àmbit televisiu, enguany, s'han filmat programes com 'El Gran Salto' d'Antena 3, 'Mapas Mentales' de TVE i 'Il·luminats' i 'El Mal', de 3CAT.

Per altra banda, dins de l'àrea de Cultura i Lleure del Geoportal de la ciutat s'ha activat una secció amb el nom de 'City of Film' per poder consultar les localitzacions de les gravacions més recents.

La regidora de Promoció de la ciutat, Esther Madrona, ha explicat a Cugat Mèdia que el servei pretén "endreçar una mica quins són tots aquests processos que han de seguir les productores per rodar a Sant Cugat". A més, la regidora assegura que gràcies a la feina feta aquests dos anys, "Sant Cugat s'està consolidant com una ciutat de pel·lícules que acull rodatges de tot tipus".


Esther Madrona

El que fem en aquesta plataforma és endreçar els processos que han de seguir les productores. Els intentem fer un acompanyament el màxim de personalitzat possible i posem a disposició tot d'espais tan interiors com exteriors per poder dur a terme aquests rodatges



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.