Recta final dels treballs de restauració del pedrís del Claustre del Monestir

El sol, la humitat i la manipulació humana són els factors que malmeten més la pedra


  • Comparteix:

Els treballs per restaurar el pedrís del Claustre del Monestir finalitzaran d'aquí a dues setmanes segons ha determinat la regidora de cultura, Núria Escamilla que els ha visitat aquest dilluns. Datat entre el 1190 i el 1220 el pedrís és l'estructura de pedra sobre la qual se sustenten les columnes del claustre romànic. El sol, la humitat i la manipulació humana són els factors que malmeten més la pedra. Segons ha explicat la directora del museu de Sant Cugat, Alba Rodríguez, l'objectiu d'aquests treballs, que van començar el passat mes de juny, és 'evitar que les degradacions vagin a pitjor i que hi hagi problemes estructurals'. Aprofitant la restauració, l'Ajuntament ha engegat una prova pilot instal·lant dos bancs de la parròquia 'per a poder seure i gaudir de l'entorn'. En aquest sentit, no descarten que en un futur pugui esdevenir un possible refugi climàtic.

Amb un cost global de 29.973,75 euros, s'ha optat per utilitzar dues pedres en la restauració. Així, per a la part vertical s'ha recorregut a la pedra de Campanyà i per al perdiment horitzontal a la de Montjuïc en ser més resistent. Després de retirar el ciment de portland que s'havia aplicat anteriorment han optat per utilitzar morters de calç per cobrir els forats de les esquerdes. Un material més puros i respectuós amb la pedra. Així mateix, també s'ha aplicat un biocida per eliminar les plantes que neixen entre les juntes del pedrís.

Comparativa de la restauració feta i per fer al claustre del Monestir

Comparativa de la restauració feta i per fer al claustre del Monestir / Foto: Cugat Mèdia

Una intervenció que se suma al conjunt d'obres de restauració que s'han fet en els darrers anys al Monestir. Així, s'espera que les pròximes siguin a l'interior del cimbori tot i que encara se'n desconeixen les dates.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.