Valldoreix i Sant Cugat continuen apostant pel tennis d'alt nivell i per les joves promeses

Imatge de la presentació del 6è Futures ITF que es fa al CE Valldoreix

Tennis

Publicat el 7/mai/12 per Carme Reverte

La 6a edició del Futures ITF Trofeu Internacional Vila de Valldoreix donarà inici aquest dissabte a les pistes del Club Esportiu Valldoreix. El torneig, que permet sumar punts ATP, està dotat amb 10.000 euros en premis i compta amb el suport de l'EMD i de l'Ajuntament de Sant Cugat. La competició és una oportunitat per a les joves promeses que intenten introduir-se en el circuit professional i una molt bona ocasió per veure tennis d'alt nivell.

El Club Esportiu Valldoreix i el Barcelona Total Tennis (BTT) han sumat esforços, amb el suport i la col·laboració de l'EMD Valldoreix i l'Ajuntament per continuar apostant, un any més, pel tennis d'alt nivell. A partir de dissabte que ve les joves promeses de la raqueta a nivell internacional es donaran cita a les pistes del club valldoreixenc, un pas imprescindible en el seu camí per arribar, en un futur, al circuit professional. Per als jugadors de l'Academia Barcelona Total Tennis que s'entrenen a Valldoreix, aquest torneig té una motivació especial com assegura el director tècnic de l'Academia BTT, Roger Badia.

Roger Badia

Suposa una motivació addicional perquè si no participen poden veure els seus companys, i per tant tot suma.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El quadre final està format per 32 jugadors, 24 dels quals hi accedeixen directament de la classificació ATP, quatre reben invitació de l'organització 'wild cadrs' i els quatre restants estan reservats per jugadors que es classifiquen de la fase prèvia.
La competició està reservada a la categoria masculina, tant individual com dobles, i reparteix premis en metàl·lic per valor de 10.000 euros, el 20 per cent destinat al torneig de dobles i el 80 per cent a l'individual. El pressuport del torneig oscil·la entre els 14 i els 15 mil euros. Per al president de l'EMD Valldoreix, Josep Puig, el torneig és prou important ja que permet portar el nom de la vila arreu d'Espanya.

Josep Puig

Pesem que és important i per això fem una aportació econòmica de 4 mil euros.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El Futures ITF de Valldoreix, que s'ha presentat aquest matí, també té el suport de l'Ajuntament. El regidor d'Esports, Xavier Tizón, ho considera una aposta perquè joves esportistes s'obrin camí en el món del tennis.

Xavier Tizón

Nosaltres fomentem els valors de l'esforç i del creixement al voltatnt de l'esport i aquí en tindrem una mostra del que això suposa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquesta sisena edició començarà aquest dissabte a les instal·lacions del CE Valldoreix i finalitzarà el tercer diumenge de maig amb les finals, que aniran precedides d'un clínic per a nens.

L'acte de presentació ha comptat, a més, amb la presència del vicepresident de la Federació Catalana de Tennis, Vicens Cantó, el president del CE Valldoreix, Joan Carles Pradell i el vocal d'Esports de l'EMD, Joaquim Castelló.